Nu kan du købe EM-helt og Randers-legendes guldmedalje

Den spektakulære tidligere professionelle fodboldspiller Lars Elstrup har sat sin guldmedalje fra EM 1992 til salg på auktion

Lars Elstrup scorer her sejrsmålet mod Frankrig ved EM i Sverige i 1992. Danmark vandt 2-1. Foto: Palle Hedemann - Scanpix

Mange af os går rundt med en fodboldstjerne i maven, men for langt de fleste har potentialet ikke kunnet række til meget mere end seriebold. Derfor er der da også lang vej til en EM-guldmedalje. Men nu er muligheden for at få fingre i sådan en tættere på end nogensinde før.

Medaljen er af forgyldt metal, Ø 3,2 cm. Der er tilhørende æske. Medaljen har tidligere tilhørt landsholdsangriber Lars Elstrup

Lauritz.com

Den tidligere professionelle fodboldspiller og EM-helt Lars Elstrup fra Randers har nemlig valgt at sætte sin guldmedalje fra EM-triumfen i 1992 til salg på Lauritz.com.

- Dansk fodbolds største internationale bedrift, kulminerende fredag den 26. juni. 1992 med sejren på 2-0 over Tyskland i finalen på Nya Ullevi i Göteborg. Som bevis for triumfen fik de 20 spillere hver en medalje, ligesom de to trænere fik det, lyder beskrivelsen af varen på auktionshusets hjemmeside.

Læs også Her er heltene fra EM 1992 i dag

I skrivende stund er det højeste bud oppe på hele 62.000 kroner, selvom medaljen kun er vurderet til 35.000 kroner.

- Medaljen er af forgyldt metal, Ø 3,2 cm. Der er tilhørende æske. Medaljen har tidligere tilhørt landsholdsangriber Lars Elstrup, skriver Lauritz.com videre.

For over 10 år siden solgte spilleren selv medaljen til OB-fanen Lars-Bo Larsen for 7000 kroner, hvorefter han solgte klenodiet videre til 72.250 kroner. Heraf gik over 10.000 kroner til OBs ungdomsafdeling. Hvem der ejer medaljen nu er uvist. 

Lars Elstrup er blandt andet kendt for at score sejrsmålet som indskifter i den afgørende gruppekamp under EM mod Frankrig, da han sparkede 2-1-målet ind kort før tid. Med sejren gik Danmark videre til semfinalen.

Siden har den tidligere landsholdsholdsangriber, der også har 136 kampe og 59 mål fra Randers Freja (det nuværende Randers FC, red.) på cv’et, gjort sig bemærket uden for banen.

Efter hans karrieres ophør i 1993 har den 54-årige Elstrup kæmpet med flere svære depressioner. Han er også blevet dømt for vold og løb sidste år i november nøgen på banen under en Superliga-kamp i Randers. Episoden gav ham karantæne fra at komme på stadion. 

Auktionen over medaljen løber til den 7. september.