Højreekstreme til kamp mod Nicolai Wammen

Nationalsocialister opfordrer til aktiv kamp mod Århus' borgmester, efter at han har bedt DNSB om at holde sig væk fra byen.

Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB) opfordrer nu til kamp mod Århus' borgmester, Nicolai Wammen (S).

I de seneste dage har medlemmer af DNSB uddelt løbesedler i forstaden Viby. I løbesedlerne kritiseres Nicolai Wammen for tidligere at have udsendt en pressemeddelelse, hvor han bad DNSB om at holde sig væk fra Århus. Det oplyser TV 2 Østjylland.

I løbesedlerne langer nationalsocialisterne også ud efter 'Wammen og hans kumpaner', fordi de har 'skænket byens autonome et ungdomshus, som de frit kan benytte til at udbrede deres anti-danske propaganda'.

- Enhver, der er dansk af blod og sind, bør gå til kamp mod disse politiske forrædere Nu har du muligheden for at give systemet aktiv modstand med et lokalt udgangspunkt, står der i løbesedlen.

Løbesedlens hovedperson, Nicolai Wammen, kalder DNSB's budskab 'dybt usympatisk'.

- Jeg tager skarpt afstand fra løbesedlen. Jeg lader mig ikke skræmme af nazister, og så længe jeg er borgmester, skal de ikke have noget at sige her i byen. De skal bekæmpes med næb og kløer, siger Nicolai Wammen til TV 2 Østjylland.

Ifølge DNSB's hjemmeside har aktivister uddelt i alt 500 løbesedler i Viby.

Du kan se løbesedlen fra DNSB ved at klikke i boksen ovenfor til højre.

TV 2 | ØSTJYLLAND har mere om sagen i onsdagens nyhedsudsendelser.