Falckredderne i Østjylland på arbejde igen efter strejke

I utilfredshed med den nye overenskomst valgte falckredderne i blandt andet Aarhus, Randers og Silkeborg fredag morgen at nedlægge arbejdet

Mange af Falcks udrykningskøretøjer holdt stille først på fredagen, men nu har de ansatte genoptaget arbejdet.

Hvis du skulle ud på en planlagt sygetransport eller overførsler til et andet sygehus, kunne du fredag morgen og formiddag godt kigge langt efter falckredderne. For redderne i flere østjyske byer valgte at strejke i protest mod den nyligt indgåede overenskomst. Fredag kl. 13.30 har man genoptaget arbejdet.

- Redderne er utilfredse med de konkrete resultater i overenskomsten, som de mener forringer deres arbejdsforhold, har formand for transportgruppen hos 3F i Randers, Jens Laursen, tidligere sagt til TV2 ØSTJYLLAND om situationen.

Læs også Falck lukker vagtcentral i Aarhus: Uvished om konsekvenser

Det er især udsigten til 42 timers arbejdsuger og såkaldte rådighedsvagter, hvor redderne skal stå standby for et lavt beløb, der har fået redderne til at protestere.

- Samtidig er Falckredderne modstandere af samkædningsreglerne, der betyder, at HK’ere og kontorarbejdere har været med at beslutte et ja, uden at de kender til reddernes arbejdsvilkår, forklarer Jens Laursen.

Han forventer dog ikke, at strejken jar kunnet gøre en stor forskel for redderne, men muligvis er der lidt at hente.

Læs også Husker du storkonflikten i 98? Pludselig hamstrede alle gær

- Deres krav er nærmest, at forhandlingerne skal genoptages, og det tror jeg ikke på. Men enkelte punkter kan der da nok godt blødes op på. Drøftelserne er i hvert fald i gang, ud fra hvad jeg har hørt, lyder det fra Jens Laursen.

Ifølge Region Midtjylland var det reddere over hele regionen, der strejkede. Deres arbejdsnedlæggelse betød, at det kun var de akutte kørsler – kørsel 1 og 2 – der tidligere på dagen blev gennemført.

- Nu er vi oppe på at køre for fuld styrke igen, men der kan fortsat være forsinkelser, lyder det fra Region Midtjylland.