Britt Bager: Det har været en helt speciel dag

Tirsdag åbnede Folketinget, og det var en stor oplevelse for de nyvalgte medlemmer

Det var i dag en form for første skoledag for flere af de Østjyske folketingsmedlemmer, da Folketinget traditionen tro åbnede første tirsdag i oktober.

Britt Bager (V) kaldte det selv uvirkeligt, da det i juni stod klart, at hun ville komme i Folketinget trods Venstres tilbagegang.

Men med 7.306 personlige stemmer slog hun prominente partikolleger som Michael Aastrup Jensen og Troels Lund Poulsen.

- Det blev meget virkeligt i dag. Det var en helt usædvanlig dag. Jeg tror, vi nyvalgte var enige om, at det er en dag, der vil gå over i historien for os, og der var flere af de ældre kollegaer, der sagde: Husk nu at nyde det, siger Britt Bager til tv2oj.dk.

Britt Bager: Det er helt uvirkeligt

Hun er boligordfører, erhvervsskatteordfører, kulturordfører og idrætsordfører, og derudover sidder hun i ni udvalg for Venstre.

- Der har været rigtig meget at sætte sig ind i, fordi jeg jo er ny, så jeg har været i gang de seneste to til tre måneder. Men nu glæder jeg mig til, at det parlamentariske arbejde går i gang, hvor vi begynder at lovgive, og hvor man kan se resultaterne af vores arbejde.

Dagen begyndte klokken 10 med Gudstjeneste for folketingsmedlemmerne i Christiansborg Slotskirke. Klokken 11.40 ankom Dronningen og de andre medlemmer af kongehuset til Christiansborg, hvor de blev modtaget af Folketingets nye formand, Pia Kjærsgaard.

Østjyske MF'ere har første skoledag

Klokken 12 gik årets første møde i gang. Mødet blev ledet af Bertel Haarder (V), da han er det medlem, der har siddet i Folketinge i længst tid.

Det første punkt på dagsordenen var valg af formand og valg af næstformænd, og herefter gik statsminister Lars Løkke Rasmussen på talerstolen og holdt sin åbningstale.

- I morgen (onsdag, red.) og torsdag er også ret specielle. Torsdag er der åbningsdebat, og det er nok en af de vigtigste dage i løbet af året. Men herefter begynder det almindelige arbejde, siger Britt Bager.

20201013-144325-4-1920x1280we

Motorvej har lange udsigter: Nu er fire borgmestre gået sammen om ny idé

Vagn Christensen, Hovedgård Lokalråd

play 46 år uden togstop: Nu intensiverer tidligere stationsby kampen for at få toget tilbage

20200424-133559-L-1920x1280we

Doping og narkotika: Østjyllands politi finder stor gevinst på rockerborg

politibil

Endnu en bøde venter ejeren: Wellnesscenter er fire gange taget i at holde åbent

Skærmbillede 2021-01-27 kl. 14.24.56

Østjysk håndboldklub går nye veje for at give fans en autentisk oplevelse

Jan Karnøe, Horsens Fjord, sten

play480 tons sten skal sikre et bedre vandmiljø i fjord