Ansatte flygter fra Århus Havn

De ansatte på Århus Havn er utilfredse med deres arbejdsforhold. Det fremgår af en ny undersøgelse.

Kun én ud af fire medarbejdere kan betegnes som loyale. Hver tredje søger væk, og hver tredje bliver kun af afhængighed og på trods af utilfredshed. Afdelingslederne er ikke til at stole på, efteruddannelsen er utilstrækkelig, og folk aner ikke, hvor virksomheden er på vej hen.

Så slemt står det til på en af nøgle-virksomhederne i Århus, nemlig Århus Havn, skriver Århus Stiftstidende mandag.

Havnen, der er hjemsted for en lang række firmaer, der i sig selv er meget større, har selv 124 medarbejdere. De kører kraner, lodser skibe, overvåger trafik og nybyggeri og administrerer hele den udstrakte virksomhed, der er i kraftig vækst.

Men kernen er rådden, hvis man tør tro en hemmelig rapport, som det ansete konsulent-firma Mercuri International for få uger siden lagde sidste hånd på. I et bemærkelsesværdigt giftigt ordvalg hæfter folkene bag undersøgelsen sig ved, at medarbejderne bedømmer samarbejde, ledelse og klima markant dårligere end for et år siden.

Havnedirektør Bjarne Mathiesen er chokeret over, at undersøgelsen er sluppet ud. Han kalder det 'dobbelt træls, at nogen synes, at hele Østjylland nu skal følge med i, hvordan Århus Havn løser interne problemer'.