Udenrigsministeriet fraråder udlandsrejser i hele maj
Den globale rejsevejledning, der fraråder ikke-nødvendige rejser for hele verden, forlænges til 31. maj.
Rejsevejledningen, der fraråder ikke-nødvendige rejser til alle lande i verden, forlænges, så den gælder til og med 31. maj.
Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.
Det sker som et led i regeringens samlede indsats for at håndtere coronavirusset, lyder det.
Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) siger i pressemeddelelsen, at han godt ved, at mange danskere er bekymrede for deres sommerferieplaner.
Men situationen under coronakrisen er ikke til at kunne lempe rejsevejledningen for nuværende.
- Jeg ved, der er rigtigt mange danskere, som går og gruer for deres sommerferieplaner.
- Vi danskere vil rigtigt gerne ud og rejse, og jeg ser da også selv meget frem til, at tingene bliver mere normale. Der er vi desværre bare ikke endnu, siger Jeppe Kofod.
Flyselskaber bløder
Ikke-nødvendige rejser er ifølge Jeppe Kofod turistrejser, mens nødvendige rejser kan være "visse erhvervsrejser"
Jeppe Kofod slår fast, at hvis man vælger at rejse ud alligevel, er det på eget ansvar.
- Det er af hensyn til danskernes sikkerhed og tryghed, at vi stadig fraråder alle ikke-nødvendige rejser, siger han og fortsætter:
- Det er i sidste ende ens eget personlige ansvar, hvis man vælger at rejse. Hvis man gør det, er det vigtigt, at man er afklaret med sit forsikringsselskab og rejseselskab i forhold til, hvilke rettigheder man har.
Han tør ikke spå om, hvovidt vejledningen også vil gælde i juni og juli, hvor mange danskere har sommerferie.
- Jeg forstår godt, at danskerne vil rejse ud, men vi ved ikke, hvordan det ser ud efter 31. maj. Derfor kan vi ikke give en vejledning til efter den dato, siger han.
Har ramt flyselskaber hårdt
Udenrigsministeriet ændrede for snart to måneder siden - den 13. marts - rejsevejledningen, så alle ikke-nødvendige rejser til alle lande i verden blev frarådet.
Det skete på grund af coronakrisen.
Samtidig, lød det fra Jeppe Kofod, skulle danskere i udlandet komme hjem hurtigst muligt. Skønnet var dengang, at det drejede sig om cirka 100.000 danskere ude i verden.
De manglende rejser har ramt flyselskaberne hårdt økonomisk.
Således viser en opgørelse, at antallet af passagerer i SAS-flyene i april faldt med 95,7 procent sammenlignet med samme måned sidste år på grund af coronakrisen.