Social-og sundhedsassistent om natten - ildsjæl om dagen

I ægte superheltestil kæmper ildsjælen Camilla Broholt Danrich for at bringe smilene frem på de ældres læber igennem en Facebook-gruppe.

I tre år har Camilla Broholt Danrich indsamlet donationer til glæde for de ældre. Det gør hun igennem Facebook-gruppen ”En Hjælpende Hånd – Til Fordel For Ældre", hvor hun laver lodtrækninger blandt plejehjem.

Indtil videre har de ældre på plejehjemmene fået stor glæde af pølsevogne, burgervogne, slagtere og is-vogne, som virksomheder har doneret.

quote Det betyder enormt meget, hvis jeg bare kan glæde få ældre, er lykken gjort for mig.

Camilla Broholt Danrich

Camilla Broholt Danrich bruger mange af sine vågne timer på at sende mails til virksomheder for at høre, om de vil lave donationer i form af blandt andet pølse- og burgervogne. Herefter trækker hun lod blandt de kommentarer, der kommer fra gruppens 1197 medlemmer. Medlemmerne nævner plejehjem, som så er med i lodtrækningerne. 

Henover påsken samlede Camilla Broholt Danrich 793 påskeæg ind, som hun uddelte til ældre sammen håndskrevne hilsner. Privatfoto.
Henover påsken samlede Camilla Broholt Danrich 793 påskeæg ind, som hun uddelte til ældre sammen håndskrevne hilsner. Privatfoto.

- Der sidder mange ældre derude, der er ensomme, og det betyder rigtig meget for dem at få de her smånydelser, siger Camilla Broholt Danrich, til TV2 ØSTJYLLAND.

Ildsjælen gør det, fordi hun mener, de ældre fortjener mere opmærksomhed, end de får nu.

”Mange af de ældre vil bare gerne nøjes, og derfor er det enormt stort, når de får små nydelser”, siger hun.

quote De ældre er mit hjertebarn, og jeg synes, de er det hele værd.

Camilla Broholt Danrich

For nyligt lavede hun en lodtrækning, hvor plejehjem kunne finde en pandekage-bil, pølsevogn og brød og pølser.

- Jeg vil gerne belyse problematikken om, at der er mange, der tror, de ældre ikke mangler noget, men der er mange ensomme ældre, der ikke har nydelser i hverdagen, siger Camilla Broholt Danrich. 

Camilla Broholt Danrich uddelte 100 julegaver i december til ældre på plejehjem. 
Camilla Broholt Danrich uddelte 100 julegaver i december til ældre på plejehjem. 

Stram økonomi i hverdagen

I mange år har Camilla Broholt Danrich arbejdet som social- og sundhedshjælper om natten, og dét har kickstartet hendes motivation til at hjælpe de ældre endnu mere.

- Jeg har arbejdet med mange ældre, der er småbemidlet, og det gjort stort indtryk på mig og rørt mig. Derfor vil jeg gerne forsøge at gøre noget ved det, siger hun. 

Hun uddyber, at der er hendes måde at hjælpe de ældre på.
- De ældre er mit hjertebarn, og jeg synes, de er det hele værd, siger Camilla Broholt Danrich.

Positiv respons

Camilla Broholt Danrich fortæller, at de ældre er hendes hjertebarn, og at hun gerne vil give dem små nydelser i hverdagen.

- Det betyder enormt meget, hvis jeg bare kan glæde få ældre, er lykken gjort for mig, siger hun. 

Camilla Broholt Danrich arbejder som social-og sundhedsassistent om natten, og om dagen bruger hun mange af sine vågne timer på at skaffe donationer til de ældre. Privatfoto.
Camilla Broholt Danrich arbejder som social-og sundhedsassistent om natten, og om dagen bruger hun mange af sine vågne timer på at skaffe donationer til de ældre. Privatfoto.

Hun understreger også, at hun udelukkende har fået positiv respons, og at kommentarerne i gruppen er fuldstændig eksplodere. 

- Folk er enormt anerkendende og vil rigtig gerne hjælpe og gøre noget for de ældre, siger hun.  

Hun understreger også, at det er alt det hårde arbejde værd, når hun ser, hvor meget folk gerne vil gøre for de ældre mennesker.

Normalvis så laver Camilla Broholt Danrich kun indsamlinger, der henvender sig til de ældre, men hun har lige igangsat en lodtrækning, hvor hun vil hylde personalet. 

- Personalet fortjener også en hyldest. De knokler for at passe på vores ældre, og hvis jeg kan gøre noget for at hylde mine kolleger, så vil jeg gerne det, siger Camilla Broholt Danrich.

20210426-151912-2-1920x1204we

Dagens konfirmand kom tidligt i kongelig lære

IMG_0209

play VIDEO: Kom med på jagt efter forsvundet anker

20200727-180240-2-1920x1308we

Trods ny vejledning: Rejsebureau tror ikke på rejse-boom

20210202-175316-L-1500x1000we

Aarhus-politiker misbrugt i coronaskeptisk kampagne

def_thumb,50_percent

play Aldrig fundet: Dykkere leder lige nu efter Fregatten Jyllands andet anker

Sidste skoledag kan blive første møde med alkohol: - Sæt bare grænser

play Kæmpe fællesfest sidste skoledag igen aflyst - og måske endda for altid

Dagens mest læste