Ny VM-sang: - Jeg elsker landsholdet og Hjulmand

Når landsholdet på tirsdag skal spille sin første kamp ved VM i Qatar, bliver det måske med en ny sang.

Han er fan af landsholdet, fællesskaber og - måske størst af alt - Kasper Hjulmand. Derfor har han nu givet sit bud på en VM-sang, når de danske foldboldherrer på tirsdag løber på banen til deres første kamp ved VM i Qatar. 

Sangen hedder 'VM til Jul Mand', og bag titlen ligger en tung reference til den danske landstræner, Kasper Hjulmand, som Michael Bladt, der har skrevet VM-sangen, er stor fan af. 

- Jeg har skrevet sangen, fordi jeg elsker landsholdet og Hjulmand. Jeg synes, han har mange gode værdier, som jeg kan spejle mig i, og vi skal selvfølgelig vinde 'VM til Jul Mand', siger aarhusianske Michael Bladt til TV2 ØSTJYLLAND. 

Ena Egelund og Michael Bladt synger sangen sammen.
Ena Egelund og Michael Bladt synger sangen sammen. Foto: Format Film / Henrik Nüchel

Det er kun én af mange referencer - derudover bliver der blandt andet sunget om 'Qatar-strofen', og bandet selv kalder sig 'Qatarpult'.

VM til Jul Mand

I sangen både spiller og synger Michael Bladt fra Åbyhøj. Noget, han ikke normalt er vant til, da hans primære instrument plejer at være saxofon. Til daglig underviser han på Aarhus Musikskole.

quote Det er blandt andet på grund af fællesskabet, at vores landshold kan udrette store resultater - som når de for eksempel slår Frankrig.

Michael Bladt, jazzmusiker og musikunderviser

Sangen og musikvideoen er produceret i samarbejde med hans ven og kollega Nikolai Bøgelund.

Skrev sangen på en time

Da først Michael Bladt gik i gang med sangskrivningen, tog det ham ikke lang tid. På kun en time havde han skrevet sangen ud af hovedet og ned på papir.

- Sangen har rumsteret i noget tid, og da jeg først satte mig ned, gik det hurtigt. Jeg havde gået med alle brikkerne i hovedet, så det tog kun cirka en time, siger han.

quote Vi besøger fællesskaberne, hvor de findes, og det betyder meget, at vi kunne samle så mange.

Michael Bladt, jazzmusiker og musikunderviser

Da sangen var færdigskrevet, ventede et længere arbejde med at indspille den og producere en musikvideo.

4.C på Åby Skole medvirker også i musikvideoen sammen med mange andre fællesskaber.
4.C på Åby Skole medvirker også i musikvideoen sammen med mange andre fællesskaber. Foto: Format Film / Henrik Nüchel

- At skrive sangen var næsten det letteste, det tog noget længere tid at indspille den og lave musikvideoen. Jeg tror, vi har brugt fire uger alt i alt, siger Michael Bladt.

- Noget af det, der også gjorde det svært, var, at jeg gerne ville have så mange mennesker og fællesskaber med i musikvideoen som muligt. 

- Hjulmand fremelsker fællesskabet

Og netop fællesskaberne betyder meget for Michael Bladt og den sang, han har skrevet til landsholdet. 

Det er nemlig sammenholdet og evnen til at løfte i flok, der især inspirerer jazzmusikeren, og det er også de værdier, han sætter særlig pris på ved den danske landstræner. 

quote Jeg vil gerne sprede budskabet om landsholdet og Hjulmand, og den ultimative drøm ville da være, hvis vi vinder VM

Michael Bladt, jazzmusiker og musikunderviser

- Det er blandt andet på grund af fællesskabet, at vores landshold kan udrette store resultater - som når de for eksempel slår Frankrig. Det kan kun lade sig gøre med en stærk sammentømret gruppe, der kender hinanden. Hjulmand fremelsker fællesskabet, siger Michael Bladt. 

Michael Bladt har arbejdet på sangen og musikvideoen i fire uger.
Michael Bladt har arbejdet på sangen og musikvideoen i fire uger. Foto: Format Film / Henrik Nüchel

I musikvideoen medvirker et bredt udsnit af mennesker fra Aarhus - heriblandt tre kor, en spejdergruppe, en 4. klasse og et U-16 fodboldhold. Michael Bladts tre børn og hustru er også med.

- Det er alle mine nære mennesker, der er med. Vi besøger fællesskaberne, hvor de findes, og det betyder meget, at vi kunne samle så mange, siger Michael Bladt.

- Jeg håber, at sangen bliver hørt af så mange som muligt. Jeg vil gerne sprede budskabet om landsholdet og Hjulmand, og den ultimative drøm ville da være, hvis vi vinder VM.