Børn ringer om hjælp som aldrig før: Nu sikrer rekordmange indsamlere flere penge til BørneTelefonen

Søndag gik indsamlere i rekordantal på gaden for at samle ind til Børns Vilkår. Det var både glædeligt og hårdt tiltrængt.

BørneTelefonen mangler penge som aldrig før.

Derfor var det både glædeligt og hårdt tiltrængt, at rekordmange indsamlere søndag var på gaden for at samle penge ind til Børns Vilkår.  

Den seneste tid har BørneTelefonen nemlig oplevet en stigende efterspørgsel fra børn, der har brug for hjælp og vejledning.

Især under coronakrisen har der været øget aktivitet på linjen, fordi børn har været tvunget til at være hjemme. En øget aktivitet som, ifølge Karin Lindgaard, der er frivillig koordinator hos BørneTelefonen, giver ganske god mening.  

- Vi har travlt hos Børnetelefonen, hvilket vi tænker, er helt naturligt, fordi dem der har psykisk syge forældre eller forældre med misbrug, eller selv har en diagnose – deres hverdag blev pludselig ødelagt, siger Karin Lindgaard TV2 ØSTJYLLAND.

Godt 9.000 personer havde meldt sig til søndagens indsamling.

VIDEO: Rekordmange var søndag ude at samle ind for Børns Vilkår. Pengene fra indsamlingen går først og fremmest til BørneTelefonen, hvor behovet for hjælp til børn er steget massivt under Coronakrisen.

140.000 børn henvendte sig forgæves

Inden coronavirussens udbrud i Danmark oplevede Børnetelefonen også, at der var stort pres på både telefonerne og deres chats.

I 2019 havde BørneTelefonen over 55.000 samtaler med børn og unge. Samtidig måtte næsten 140.000 henvende sig forgæves på grund af kø på linjen.

- Det var helt klart en motivation for mig, da jeg fandt ud af, at der simpelthen sidder børn, der ikke får fat i nogen. Det kunne mit hjerte simpelthen ikke bære. Tænk, hvis mine egne børn ikke kunne få fat i nogen i en situation, hvor de havde brug for at snakke med andre end mig, siger Karin Lindgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: I november måned sidste år åbnede BørneTelefonen en ny afdeling i Aarhus. Det nye kontor har til huse i Frederiksgade 79 i centrum af byen. I første omgang tilbyder den nye afdeling chatrådgivning, men målet er, at Børns Vilkår med den nye base i Aarhus kan nå ud til endnu flere, som har brug for hjælp. (Indslaget er fra den 6. november 2019) 

Hos Børns Vilkår går pengene fra søndagens indsamling først og fremmest til at gøre BørneTelefonen bedre og mere effektiv, så flere kan komme igennem og få hjælp.

- Teknikken skal fungere, og vi skal kunne holde åbent, og der skal være hjælp til de frivillige, efter de har haft de svære samtaler. Vi holder åbent hver eneste dag året rundt, og det skal der nogle penge til at sikre, siger Rasmus Kjeldahl, der er direktør hos Børns Vilkår, til TV2 ØSTJYLLAND.

”En hård tid for os alle”

Kæresteparret Pernille Johansen og Jonas Sibast er blot to af de rekordmange indsamlere, der søndag var på gaden for at stemme dørklokker og støtte Børns Vilkår i Danmark.

For Pernille og Jonas er det en sag, det giver rigtig god mening at støtte

- Man ender dagen med en rigtig dejlig fornemmelse i maven og føler, at man har gjort sit for det. Vi har alle sammen prøvet at vokse op, og det er en svær verden, især med det digitale, at navigere i, og det er noget af det Børns Vilkår kan hjælpe med, så det er klart, at det vil vi gerne støtte op om, siger Jonas Sibast til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er tredje gang, at Jonas Sibast samler ind til formålet, men i år var det særligt vigtigt for ham.

- Det har været en hård tid for os alle sammen, og børnene skal ikke glemmes i det, så det er klart, at de skal støttes, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Det indsamlede beløb er først gjort op om cirka om 14 dage.

Den aarhusianske afdeling af Børnetelefonen genåbnede mandag den 25. maj efter corona-nedlukningen. Det sidste halve år er det væltet ind med frivillige, og nu er der endda venteliste. (Indslaget er fra den 25. maj 2020)