Motorcyklist flygtede fra politiet: Sigtet for både narko, salg og uforsvarlig kørsel

En motorcyklist flygtede tirsdag aften fra politiet. Nu er han sigtet for en hel bunke af ting.

Østjyllands Politi jagtede tirsdag aften en motorcyklist, som stak afsted med næsten 100 km/t. Foto: Kim Haugaard - Ritzau Scanpix

Kørsel uden kørekort med høj fart i narkopåvirket tilstand. 

Det er ikke en god kombination, og derfor var der måske også god grund til, at en motorcyklist tirsdag aften ikke ønskede at tale med Østjyllands Politi, da de forsøgte at få ham til at standse ved Banegårdsgade i Odder. 

- En af vores patruljer i Odder får øje på en mistænkelig motorcyklist. Betjentene slår hurtigt motorcyklistens registreringsnummer op i systemet, hvor de kan se, at motorcyklen ikke er registreret til at køre på vejene. Derfor tager de kontakt til føreren, men han vil ikke snakke, og sætter derfor istedet farten op og kører i høj fart væk fra politiet, fortæller kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi, Jakob Christiansen, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også 26-årig anholdt begår selvmord i arresten

Sigtet for en bunke af ting  

Betjentene sætter dernæst efter motorcyklisten, der har sat farten op til omkring 100 km/t. Undervejs noterer de blandt andet, at den 37-årige to gange kører højre om chikaner på vejen - formentlig for at undgå vejbump, og det får betjentene til at aktivere både horn og lygter, mens de forsætter jagten ad Østermarksvej. 

Vejen ender dog blindt, hvilket får manden på motorcyklen til at køre mod færdselsretningen, op fortorvet og ned af en græsskråning ved Odder Gymnasium, hvor han vælter men herefter fortsætter i løb. Den ene betjent følger efter ham til fods og får ham til sidst til at lægge sig ned på maven med hænderne over hovedet, hvor han bliver anholdt og ført tilbage til politibilen. Og her viser det sig, at der er en hel række af ting, som den 37-årige skal sigtes for. 

Læs også Efter stor debat: Ny vej medfører tusindvis af biler i bydel

- Først og fremmest bliver han sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger samt flere overtrædelser af færdselsloven, men det viser sig også, at han ikke har kørekort, og at han sandsynligvis er narkopåvirket samtidig med, at han er i besiddelse af en større mængde forskellige stoffer og et større kontantbeløb, siger Jakob Christiansen. 

Motorcyklisten bliver derfor også sigtet for både besiddelse af og forsøg på salg af narkotika. Desuden hørte den nummerplade, der sad på motorcyklen, til en helt anden motorcykel. 

Læs også Cykelklub indkalder til krisemøde - træner opereret efter knivstik

Den sigtede er dog onsdag løsladt efter endt afhøring, og politiet skal nu undersøge, hvilken straf det skal ende ud i. 

- Det er selvfølgelig dybt uforsvarligt at køre så hurtigt uden kørekort og så med narkotika i blodet. Heldigvis var der ikke nogen, som kom til skade, men det kunne der have været, hvis der havde været nogen på vejene. Derfor er det en meget farlig og alvorlig sag, siger Jakob Christiansen.