Letbane: Transformator-station vækker vrede

Flere borgere i Assedrup nord for Odder er utilfredse med, at de får udsigt til Letbanens transformatorstation

02:10

I Assedrup nord for Odder er man frustreret over den kommende letbane. Der skal placeres en transformatorstation lige midt i den lille landsby.

Flere borgere i byen føler sig overhørt, da placeringen for transformatorstationen blev valgt.

Ni meter væk fra Brian Møbjergs hoveddør i Assedrup vil der efter planerne blive placeret en fire meter høj væg. Den er en del af den transformatorstation, der skal sørge for strøm til letbanen.

Læs også Er letbanen en øjebæ? Politiker utilfreds med Aarhus' nye udseende

- Hvis vi er lidt heldige, kan vi se lidt himmel henover, siger Brian Møbjerg fra Assedrup.

Samtlige husstande i Assedrup har sagt nej til transformatorstationen. I stedet har de foreslået en anden placering – blot 20 meter derfra.

- Vi har fået at vide, at alt er lovligt. Det skal være sådan, og at alle regler er overholdt. Når vi har foreslået noget, så har vi fået et skuldertræk, siger Brian Møbjerg.

Borgmester: Flere hensyn

Odder kommunes borgmester, Uffe Jensen (V), sidder i Letbane-rådet. Men kommunen ejer ikke jorden, hvor transformatorstationen skal stå.

- Der er jo flere hensyn at tage i sagen. Letbanen ejer jo arealet, der hvor transformatorstationen skal ligge. Så er der noget teknik og økonomi forbundet med, hvordan den skal ligge præcis. Men jeg vil da håbe, at der er en god dialog, ellers så synes jeg da, at der bør være det, siger Uffe Jensen.

  Foto: Google Maps

Borgerne i Assedrup har selv tilbudt at betale for jorden til en anden placering.

- Vi vil godt økonomisk være med til at dække det. For mit vedkommende ved jeg, at mit hus falder temmelig meget i pris. Og hvis jeg alligevel skal af med pengene, så kan lige så godt være med til at betale til det, siger Brian Møbjerg.

Læs også 1841 underskrifter til fordel for letbanestop

Ifølge borgmesteren i Odder er der tid nok til at skabe dialog, inden indsigelsesfristen udløber den 28. september.

- Jeg vil opfordre Letbanen til, at man selvfølgelig mødes med borgerne i Assedrup. Jeg kan godt forstå, hvis man ikke er blevet inddraget eller lyttet til på nogle måder, så virker det underligt, at det er sådan, man gør, siger borgmester Uffe Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen.