1841 underskrifter til fordel for letbanestop

Letbanen bør have et stoppested ved Den Permanente i Risskov, mener gruppe, der har indsamlet 1841 underskrifter

Mandag får rådmand Kristian Würtz (S) overrakt 1841 underskrifter, som alle er givet i bestræbelserne på at få etableret et letbanestop ved Den Permanente i Risskov.

Viggo Jonasen, der er med i gruppen bag indsamlingen, oplyser, at de mange underskrifter er samlet på en måned. De overrækkes til Kristian Würtz mandag klokken 14.30 på Aarhus Rådhus. 

Viggo Jonasen.
Viggo Jonasen.

- Vi opfordrer til, at stoppestedet ved Den Permanente Badeanstalt i Risskov genåbnes, og at der etableres rejsekortlæser på trinbrættet, opfordrer gruppen i en pressemeddelelse og uddyber:

- Der er i dag ingen mulighed for at komme til Den Permanente, ishuset, skoven eller kroen med offentlige transportmidler. Stoppestedet for toget blev lukket i 2005. Nærmeste busstoppested er ved Marienlund - 1,3 km fra Den Permanente. Man kan kun besøge Den Permanente gående, på cykel eller i bil. 

Gruppen peger på, at mange tager bilen til Den Permanente, og det har negative konsekvenser. 

- Parkeringspladsen ved Sjette Frederiks Kro og skoven er meget overbelastet. Sikkerheden kan være nedsat, da redningskøretøjers adgang ad Salonvejen kan være blokeret af parkerede biler. En offentlig transportmulighed som letbanen vil aflaste skov og parkeringsplads for kørende og parkerede biler, skriver gruppen. 

 
  Foto: Google Maps