Gunnars lejlighed brændte ned: Nu vælter det ind med møbler fra fremmede

72-årige Gunnar Nielsen mistede alle sine ejendele i en brand. Så gik hans svigerdatter på Facebook, hvor hjælpen kom med det samme.

Gunnar Nielsens lejlighed brændte for nyligt ned. Han stod tilbage uden et eneste ting. Alt var blevet ødelagt.

72-årige Gunnar boede i en almen bolig, hvor der var gået ild i naboens køkken. Det spredte sig til Gunnars lejlighed, hvor alt indbo blev beskadiget i forbindelse med branden og slukningsarbejdet.


De næste fire måneder skal Gunnar derfor bo i en lejlighed i Ry, mens hans bolig bliver restaureret og gjort i stand. Han nye lejlighed står dog helt tom. 

- Han havde ingenting. Han havde kun det tøj, han havde på. Så skulle vi lige pludselig finde noget, og han er folkepensionist og kan godt lide en øl, så pengene er ikke så store, fortæller Gunnars svigerdatter, Mille Linnet Jakobsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Fremmede donerede møbler

Mille fik en idé. Hun gik på Facebook, hvor hun i gruppen "8300 Hjælp Odder", skrev et opslag om sin svigerfars situation. Hun håbede på, at der var nogen, der måske havde en gammel sofa eller en kaffemaskine, som de ville donere. 

Men virkeligheden skulle vise sig at overgå Milles vildeste fantasi. Efter et kvarter var de første 35 beskeder allerede tikket ind på hendes mobil. 

quote Jeg havde overhovedet ikke forventet at finde alt. Eller at det ville gå så hurtigt

Mille Linnet Jakobsen, Gunnars svigerdatter

- Det gik dæleme stærkt. Jeg var lige ved at blive stresset over alle de beskeder, siger Mille Jakobsen. 

Og efter en time havde hun fundet alt, hvad Gunnar havde brug for at bo i sin lejlighed. 

- Jeg blev helt rørt. Jeg synes, at det er fantastisk, at der ikke skal mere til, før folk støtter op om nogen, som de kan se, er lidt udsatte og har brug for hjælp, siger Mille Jakobsen. 

Har kun købt en børste og lidt sæbe

De mange mennesker på Facebook donerede alt fra møbler til elektronik og til kolde øl. Folk begyndte endda at spørge efter, hvad Gunnar kunne stå og mangle. 

Ved en enkelt skrev Mille, at det eneste, hun kunne overskue, var måske en radio – og så fik hun sådan en med det samme.


I alt var Mille cirka 15 forskellige steder for at hente ting. En rundtur på tre timer, og så var Gunnar klar til at kunne flytte.

- Vi har faktisk kun været ud at købe en opvaskebørste og lidt sæbe, siger Mille Jakobsen. 

Hun fortæller, at hun aldrig havde regnet med, at så mange ville hjælpe hendes svigerfar. 

- Jeg blev meget overrasket. Jeg havde håbet at finde lidt små ting, så vi havde bare lidt at gøre med. Men jeg havde overhovedet ikke forventet at finde alt. Eller at det ville gå så hurtigt, siger Mille Jakobsen. 

Når Gunnars bolig er klar igen, flytter Gunnar tilbage ind med sine nye ting.