Stor attraktion undgår kniven – beholder tilskud mod forventning

Kattegatcentret kiggede ind i en halvering af deres statslige tilskud, men efter de seneste finanslovsforhandlinger, beholder de det nuværende tilskud i de kommende år.

Det var ikke ligefrem med hænderne over hovedet, at de hos Kattegatcentret læste regeringens udspil til finansloven i august. Her stod de nemlig til at få halveret den bevilling på to millioner kroner, de har modtaget årligt i perioden 2018-2021.

I den endelige aftale får centret igen de to millioner kroner om året frem til år 2023.

- Det er vi glade for. Det er dejligt. Det gør, at vi kan drive et godt og spændende marint oplevelsescenter, som gør en forskel for havet, siger direktør Karsten Bjerrum. 

FAKTA: Det står der i finansloven

Grundlæggende ændrer økonomien for centret sig altså ikke. Ifølge centret er bevillingen dog nødvendig for at kunne vedholde deres store fokus på blandt andet forskning og skoletjenesten.

- Vores mission er netop at gøre vores gæster bidt af havet. Det er det, pengene skal gå til overordnet set. Det indgår alt sammen i det daglige arbejde, siger Karsten Bjerrum.

Lokale kræfter har kæmpet for centret, men det har indtil videre blot været fugle på taget for Karsten Bjerrum. Derfor glæder han sig over, det har udmøntet sig i en ekstra bevilling under forhandlingerne.

- Det er også en anerkendelse af vores medarbejderes hårde arbejde. Vi er glade for, at der er lokale politikere, som har bakket op om Kattegatcenteret og taget det med til forhandlingerne af finansloven.