Prøv en øbo: Østjysk ø søger nyt blod

Anholt samler singler fra øen og udefra til stort dating-arrangement i begyndelsen af maj

Det kan være ensomt at bo på en ø med blot 150 indbyggere. Det kan singlerne fra Kattegat-øen Anholt skrive under på, og derfor gør de nu noget ved situationen.

quote Det er bare ikke altid lige let at finde sådan en herover, hvor alle kender alle. Så det kunne være godt med noget nyt blod.

Anja Rohde, Anholt

I weekenden den 4.-6. maj samles over 50 singler nemlig på øen til spisning, fest og hygge. En af initiativtagerne er Anja Rohde.

- Vi fandt ud af, at vi faktisk er 26 singlekvinder på øen, og mange af os synes da, det kunne være rart med en kæreste. Det er bare ikke altid lige let at finde sådan en herover, hvor alle kender alle. Så det kunne være godt med noget nyt blod, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Sidste år kunne en familie bo gratis på Anholt i tre måneder. Det var et andet initiativ fra øboerne som forsøg på at få flere til at flytte til øen.

Og singleweekenden har desuden et ekstra formål.

- Det kunne også være godt med bare generelt flere øboere, lyder det fra Anja Rohde.

Mangler voksne mænd

Indtil nu har cirka 20 fra Anholt og 30 fra fastlandet meldt sig til arrangementet. Deltagerne kommer fra blandt andet Grenaa og Aarhus.

- Men vi mangler mænd, det er primært kvinder udefra, der er kommet på banen. Især voksne mænd mellem 45-70 år kunne vi godt bruge flere af, fortæller Anja Rohde.

Der er dog også en 19-årig single på Anholt, der håber på besøg fra lidt yngre kvinder. 

Anja Rohde er bevidst om, at der kan være en udfordring, hvis to falder for hinanden, og den ene bor på Anholt, og den anden ikke gør.

quote Mon ikke de finder ud af det. Det er heller ikke et succeskriterie, at vi får skabt en masse nye par.

Anja Rohde, Anholt

- Mon ikke de finder ud af det. Det er heller ikke et succeskriterie, at vi får skabt en masse nye par. Vi skal bare have et brag af en fest og en fed weekend sammen.

Folkene bag dating-arrangementet har oprettet Facebook-gruppen 'Date en øbo', hvor interesserede kan læse mere om initiativet.

Lørdag skal Anja Rohde i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 for at fortælle mere om udfordringerne ved at være single på Anholt.