Nyt kærestepar vil servere vin og champagne på færgecafé
Kærestepar skal fremover stå for caféen på færgeoverfarten Grenaa-Anholt. Et helt nyt liv venter de to, som glæder sig til det nye eventyr.
Det er mere end et år siden, der sidst var gang i køkkenet på Anholtfærgens café. Det bliver der lavet om på inden længe.
Søren Munch og Angela Vestergaard hedder de nye forpagtere, som skal svinge pander og gryder, mens turister og anholtere fragtes til og fra øen i Kattegat.
Jobbet indebærer også ny bopæl på Anholt, og kæresteparret glæder sig til deres nye liv.
- Det bliver lidt som et eventyr. Angela har hele tiden levet anderledes end det gængse hamsterhjul, så vi tænkte, at det bliver et eventyr at skulle det her, fortæller Søren Much til TV2 ØSTJYLLAND.
Læs også
Med anderledes hentyder han til, at hans kæreste har boet i Cambodia i 20 år og først i begyndelsen af året kom hjem til Danmark. Selvom de to har kendt hinanden i 24 år, er de først blevet kærester, efter hun kom tilbage. Og nu skal de lave mad sammen på Anholtfærgen.
- Det er gået lynende hurtigt. Vi så annoncen med jobopslaget og sendte en ansøgning engang efter påske. Vi var hurtigt en tur på Anholt for at se det, og den seneste måned har vi brugt på at blive klar med alkoholbevilling, cvr-nummer, erhvervskonto og godkendelse til at drive fødevarevirksomhed. Vi har haft travlt, konstaterer Søren Munch.
Noget for alle
Han er uddannet kok. Hun er serviceøkonom med erfaring inden for hoteldrift. Derfor bliver det ikke uvant for de to i det nye job.
Gæster i caféen kommer til at kunne få både sandwich, kød og kartofler og salater. Og der kommer også hjemmebagt brød på menuen.
- Vi går meget op i, at det er gode råvarer og kvalitet, vi serverer. Der vil også være et stort udvalg af drikkevarer - alt fra husets vin til ordentlig champagne. Der vil være noget for alle, siger han.
Han lover desuden, at der også vil være noget for alle typer pengepunge.
- I højsæson kører vi den her model. Så snart det stilner af, så bliver det måske mere, som beboerne har kendt det fra før med klassiske smørrebrødsretter. Det bliver meget efter sæson, konstaterer Søren Munch.
Fantastisk glade for det
Overfartsleder på Anholtfærgen glæder sig over, at der snart er mere at byde på i løbet af den tre timer lange sejltur.
- Vi er fantastisk glade for det. Det har vi arbejdet det seneste år for at få til at ske. Vi har virkelig savnet at have noget at tilbyde gæsterne, siger Iben Wan.
Hun fortæller, at der har været rigtig god respons på den videoannonce, der blev delt for at finde en ny forpagter for tre måneder siden.
- Der har været mange ansøgere, og der har også været andre i spil. Men Søren og Angela har den profil, som passer til færgen og øen - en meget alsidig profil, siger hun.
Helt præcis hvornår caféen åbner, er Søren Munch endnu ikke helt skarp på, men det varer ikke længe.
- Vi satser meget kraftigt på at lave en "soft opening" den 17. eller 18. juni. Og så vil der være åbent hver dag indtil engang i september eller oktober. Vi har regnet os frem til, at de første 120 dage skal vi arbejde hver dag, siger han.
Det gør dog ikke noget, mener han.
- Det er fedt. Vi er begge personer, som gør det helt, når vi gør noget. Vi glæder os til at knokle igennem og så nyde øens stilhed og ro, når turisterne tager hjem igen. Det er guleroden.