Gratis husleje og havudsigt: Færge søger ny forpagter af café

Er man ferm i et køkken og tiltrukket af ølivet, så er det nu muligt at stå for caféen på Anholtfærgen.

En flydende arbejdsplads, hvor du betaler nul kroner i husleje og altid har havudsigt. Sådan lyder en del af jobbeskrivelsen til stillingen som forpagter af Anholtfærgens café.

I et år har færgens gæster ikke haft mulighed for at købe mad ombord, men det håber overfartsleder Iben Wan nu at lave om på. 

- Vi har sat alt ind på at finde en forpagter til færgecaféen. Oplevelsen af øen begynder på færgen, og vi vil selvfølgelig gerne give en positiv oplevelse, siger hun.

Selv om overfartslederen kalder det en café, så er der frie tøjler til, at forpagteren selv kan skabe sit eget koncept. Og det kan i princippet betyde alt fra shawarmabar til treretters.

- Vi har både ældre mennesker, øboere, familier og unge mennesker, så det er klart, at man nok vil have mest succes, hvis man tilpasser sig den blandede skare, siger Iben Wan.

Forpagter og øboer

Færgen mellem Grenå og Anholt er en livsnerve for de lidt over 130 faste øboere, men mange turister tager også hvert år turen. Omkring 30.000 passagerer sejler med årligt.

Det tager tre timer hver vej, og færgen sejler fra øen om morgenen og hjem om aftenen. Det betyder også, at den nye forpagter kommer til at have hjemme på øen.

Her bliver der stillet en bolig og idyllisk øliv ad libitum til rådighed.

- Der er et rigtig godt lokalmiljø og en fantastisk natur. Og så er det bare noget helt særligt at bo på en ø, siger Iben Wan. 

Som forpagter skal man hverken betale indskud eller husleje, og der stilles faciliteter og inventar til rådighed. Derudover er el- og varmeforbrug inkluderet.

- Det er fordelagtige vilkår. Men sådan har det altid været, siger overfartslederen. 

Giver ikke op

Den tidligere forpagter af caféen stoppede under corona, og de usikre forhold for restaurationsbranchen gjorde, at ingen turde starte et nyt spisested op på færgen. 

Noget tyder dog på, at det er anderledes nu. Jobopslaget kom op onsdag eftermiddag, og torsdag er der allerede kommet flere henvendelser, fortæller overfartslederen.

Hun håber, at stillingen kan blive besat hurtigst muligt og ellers helst inden juli 2022. Indtil videre er der ikke nogen dato for, hvornår opslaget bliver taget af.

- Vi bliver ved, til vi finder den rette. Vi giver ikke op, siger Iben Wan.

Læs mere om stillingen her.