Dronningen om Anholt: - Det var morsomt at få et indblik i deres liv herovre

Dronning Margrethe er som en del af sit sommertogt torsdag på besøg på Anholt.

For første gang i 11 år var dronning Margrethe i dag på besøg på Anholt. 

Dagen byder blandt andet på et besøg en Anholt-familie, et stort kaffebord på havnen og på en køretur i ørkenen, som er et af øens kendetegn.

Dronningen Anholt

Og dronningen var da også i godt humør, da TV2 ØSTJYLLAND mødte hende i blæsten på Anholt.

- Det har været en fin dag, synes jeg, sagde dronningen med et smil.

Dronningen Anholt

Tidligere på dagen var Hendes Majestæt Dronningen også forbi for at besøge en familie på Anholt, der længe havde set frem til royalt besøg. 

Og besøget var også en oplevelse for dronningen.

- Det var en mægtig sød familie. Og det var morsomt at få et indblik i deres liv herovre, sagde dronning Margrethe efter besøget.

Sommertogtet fortsætter i Østjylland de kommende dage med besøg i Aarhus.

Programmet for dronningens besøg på Anholt

Kl. 10.00: Ankomst til Anholt Havn

H.M. Dronningen ankommer med chalup til Anholt Havn. Ved den officielle modtagelse på havnen spiller Søværnets Tamburkorps ”Kong Christian”, og borgmester i Norddjurs Kommune Kasper Bjerregaard udbringer et nifoldigt leve.

Kl. 10.20: Officiel modtagelse i Hallen på Anholt Havn   

Dronningen ledsages af borgmesteren og fr. Sofie Hvenegaard Larsen til Hallen, der stod færdig i 2007, hvor Dronningen præsenteres for Anholt borgerforenings bestyrelse samt repræsentanter for Norddjurs kommunalbestyrelse. Borgmesteren holder tale.

Kl. 11.10: Besøg ved Radartårnet

Dronningen besøger udsigtspunktet foran Radartårnet og får en introduktion til kystsikringsanlægget samt dets betydning for Anholt af afdelingschef fra By og Miljø Ulrik Christensen. Dronningen besigtiger undervejs til udsigtspunktet kystsikringen.

Kl. 11.30: Besøg hos familie i Anholt By   

Dronningen aflægger besøg hos en fastboende familie, der består af tømrer Jakob Kjærgaard og hjemmesygeplejerske Signe Hylby samt deres fem børn. Under besøget fortæller familien om deres hverdag på øen.

Kl. 12.25: Frokost på Pakhuset  

Norddjurs Kommune er vært ved en officiel frokost for indbudte gæster på Pakhuset.

Kl. 13.40: Besøg ved Ørkenen

Ørkenen, der blev fredet i 1938, er et område på Anholt, som på grund af den sparsomme plantevækst og vegetation har karakter af en ørken. Ørkenen er Anholts største attraktion, og her gør Dronningen fire stop.

Kl. 14.50: Besøg ved Sønderstænge udsigtspunkt

Dronningen gør sit fjerde og sidste stop i Ørkenen på udsigtspunktet ved Sønderstænge, hvor der er udsigt udover vandet og Anholt.

Kl. 15.30: Kaffebord i Anholt havn 

Dronningen ankommer til kaffebord med Anholts fastboere, og formand for ErhvervAnholt Jacob Vestervig byder velkommen. Elever fra Anholt Skole synger en sang for Hendes Majestæt.

Kl. 16.00: Afsked på kajen i Anholt Havn

Borgmesteren og Anholt tager afsked med Dronningen, hvorefter Majestæten sejler med chalup til Kongeskibet Dannebrog under musik af Søværnets Tamburkorps.elsen i Anholt Borgerforening.

Kilde: Kongehuset