Landmænd planter 22 kilometer langt blomsterbed

Til glæde for insekter, dyr og mennesker planter egnens landmænd igen i år blomsterbælter langs Djurslands marker.

22 kilometers blomsterbed. 

Det er, hvad Djursland Landboforening lige nu er i gang med at så langs markerne. 

- Det er godt for landskabet, og at der bliver nogle blomster at kigge på og plukke af, siger Hans Gæmelke, formand for Djursland Landboforening, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Kjeld Andreasen viser, at han skal rundt til 56 steder på Djursland for at så blomsterne.
Kjeld Andreasen viser, at han skal rundt til 56 steder på Djursland for at så blomsterne.

For landbrugets dyrkning af korn, raps og roer levner ikke meget plads til biodiversitet. Men på Djursland er foreningens landmænd i fuld gang med at anlægge blomsterbælterne til glæde for insekter, dyr og mennesker. 

Ny rekord

Sidste sommer blev det til en 17 kilometer lang blomsterstribe. Det var en dobbelt så lang stribe, som de såede i 2020. Og i år er den så blevet endnu længere - nemlig 22 kilometer. 

Indslaget er fra 29. juli sidste år. I videoen her kan du se mere til Robert Ric-Hansen og hans 400 meter lange blomsterbed.

De mange blomster bliver sået mellem marken med afgrøder og vejen i et bælte, og så kan man plukke nogle og tage med hjem, hvis man kommer forbi. Landmændene er ikke i tvivl om, at blomsterne falder i god jord. 

- Det betyder lidt. Nogle mener, det er noget, der skal være flere af, det ved vi godt. Det her er i hvert fald meget bedre end ingenting, siger Kjeld Andreasen, som er planteavlsassistent hos Djursland Landboforening, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Jeg ved ikke hvor mange veje kilometer, der er på Djursland, men der er i hvert fald væsentligt flere end 22. Skulle der ikke være noget mere af det?

- Vi håber på 44 næste år. Helt sikkert. Det vil vi gerne, siger Kjeld Andreasen.