Planer om kæmpe feriepark droppet

Planerne om en feriepark ved Ry er nu endeligt skudt ned.

Naboerne til Holmens Camping ved Ry kan ånde lettet op.

For på et byrådsmøde i Skanderborg Kommune mandag blev det besluttet at sige nej til planerne om en stor feriepark på campingpladsens område.

quote Jeg føler mig da smigret over, at de vil lave et stort projekt et lækkert sted, og at det så er i vores område. Men vi skal også have lov til at sige nej tak.

Claus Leick (SF), formand for Klima-, Miljø- og Planudvalget

- Der var flertal for et nej, men der var da forskellige holdninger til, hvorfor. Det, som borgmesteren og jeg lagde vægt på, var, at vi er tilfreds med det, vi har - altså campingpladsen, siger formand for Klima-, Miljø- og Planudvalget Claus Leick (SF) til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er firmaet Landal GreenParks, som ønskede at omdanne Holmens Camping til feriepark og bygge 76 hytter, en stor centerbygning og wellnessfaciliteter. Ferieparken ville generere cirka 100.000 overnatninger på årsbasis.

Men det kommer altså ikke til at ske.

- Det er vi ikke overraskende nok skuffet over. Vi havde helst set, at det gik igennem. Når det er sagt, så er det jo spillets regler, at man nogle gange får ting igennem og andre gange får man ikke. Det er helt fair, siger Flemming Therkelsen, der er direktør hos Pantheon, som har udviklet feriepark-projektet for Landal Greenparks.

Landal Greenparks planer om en stor feriepark har gjort naboerne skeptiske overfor projektet ved Gudenåen. Indslaget blev sendt den 13. januar 2022.

Han understreger dog, at han er ærgerlig over hele forløbet og hovedargumentet for at lade projektet falde - altså at man vil bibeholde campingpladsen.

- Vi har spildt vores tid, hvis det er begrundelsen. Jeg har svært ved at se de reelle argumenter for at lade den falde. Og jeg mener, at man burde have sagt fra starten, at man ville bibeholde pladsen, når nu det er det, de vil, siger han.

Claus Leick holder dog fast i, at de ikke har vidst fra starten, hvad de ville med området.

- Det er jo en proces. De henvender sig til os med deres projekt, og så sætter vi gang i den tidlige dialog med borgerne. Og så er det jo bl.a. på baggrund af de høringssvar, der er kommet, at vi vælger at takke nej, siger han.

- Jeg føler mig da smigret over, at de vil lave et stort projekt et lækkert sted, og at det så er i vores område. Men vi skal også have lov til at sige nej tak.

Og det var altså det, de gjorde. Det er dermed endeligt sikkert, at der ikke kommer en stor feriepark ved Ry i stedet for Holmens Camping.

Holmens Camping ønsker ikke at udtale sig i sagen.