Første indrømmelse i mystisk drabssag fra Djursland

En 23-årig mand sigtet i drabssagen på Djursland erkender nu, at han har været med til at fjerne beviser. Han nægter dog at være involveret i mordet.

Torsdag er der kommet den første indrømmelse i sagen om drabet på 40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen.

Det skete, da en 23-årig mand sad til grundlovsforhør i Retten i Randers.

Han er sigtet for i samarbejde med de fem andre sigtede i sagen at have dræbt og skaffet sig af med liget af mordofferet, at bortskaffe beviser og at sætte ild til Frank Dan Nørgaard Jørgensens bil.

Den 23-årige nægter alt - pånær to ting.

Han erkender nemlig at have fjernet nummerplader fra Frank Dan Nørgaard Jørgensens udbrændte bil samt en tønde med aske. De er ifølge sigtelsen efterfølgende bortskaffet og gemt eller helt destrueret.

Under grundlovsforhøret kom det frem, at liget af det 40-årige offer var pakket ind i plastik, da det blev fundet i et skovområde ved Spentrup nord for Randers. 

Ifølge sigtelsen er liget formentlig blevet pakket ind i plastikposer på samme adresse i Nimtofte på Djursland, som hvor drabet formentlig fandt sted. 

Dommeren ved grundlovsforhøret lukkede dørene, og den fremmødte presse har derfor ikke mulighed for at høre den sigtedes forklaring.

Her ses nogle af de vigtigste steder i drabssagen.
Her ses nogle af de vigtigste steder i drabssagen. Foto: Google Maps

Det var lørdag den 16. juli, at Frank Dan Nørgaard Jørgensen blev meldt savnet. Han var på det tidspunkt ikke set i to dage.

Den følgende mandag blev hans Mercedes-Benz Vito-varevogn fundet udbrændt på en skovparkeringsplads ved Vivild på det nordlige Djursland.

Dagen efter blev fire personer anholdt på en adresse uden for byen Nimtofte, og alle blev sigtet for manddrab. Tre blev varetægtsfængslet, mens den sidste, en yngre kvinde, blev sluppet løs. Hun er dog fortsat sigtet i sagen.

Fredag den 22. juli blev den 23-årige mand anholdt i sagen, men blev efter en afhøring løsladt uden en sigtelse. Samtidig blev en 37-årig mand anholdt, sigtet og varetægtsfængslet i sagen.

Østjyllands Politi oplyser, at efterforskning sidenhen har bestyrket mistanken mod den 23-årige, og det er derfor, han nu er blevet genanholdt og sigtet.

Der er dermed nu seks sigtede i sagen.