Fastelavn og blå blink: Charmeoffensiv på brandstationen i dag

Fastelavn betyder normalt udklædning og fastelavnsboller, men i Grenaa blev dagen også brugt på at forsøge at rekruttere nye og yngre kræfter

01:49

VIDEO: Flere hundrede var mødt op til dagens fastelavnsfest hos Beredskab og Sikkerhed i Grenaa.

Hos Beredskab og Sikkerhed i Grenaa gør man, hvad man kan for især at tiltrække frivillige, der i fremtiden kan tørne ud med brandslange og blå blink. 

Kombinationen af tøndeslagning og en tur i en brandbil fik søndag mange til at møde op hos netop Beredskab og Sikkerhed i Grenaa til et arrangement, som folkene bag ikke lægger skjul på er en charmeoffensiv.

Læs også Knallerten, der viste sig at være en sjælden Harley, er nu solgt

- På længere sigt vil jeg jo påstå, at vi på denne måde sørger for, at børnene er fået øjnene op for, at de kan blive juniorbrandfolk og senere brandfolk, siger holdleder Orla Carlsen fra Beredskab og Sikkerhed i Grenaa til TV2 ØSTJYLLAND.

For det første er det fedt at køre i store biler, og så er det selvfølgelig dejligt at hjælpe mennesker.

Emil Danielsen, frivillig brandmand

I år er anden gang, at brandfolkene slår dørene op til tøndeslagning. Sidste år fik de massiv omtale for fastelavsfesten og derfor skulle succesen gentages.

- Vi har faktisk fået seks nye juniorbrandfolk, og så har vi også fået nogle deltidsbrandmænd,siger holdleder Orla Carlsen.

Charmeoffensiv der virker

Nikita Kruse er en af dem, hvor gnisten om at blive brandmand er blevet tændt. Hun er i dag frivillig brandmand.

- Det blev jeg fakisk, fordi jeg så det i fjernsynet sidste gang der var fastelavnsfest hernede. Jeg blev simplethen bidt af det, og tænkte at det ville jeg bare prøve, siger Nikita Kruse. 

Læs også Sejrende viking vender hjem: - Jeg vil ikke være en kliché

En af de andre unge, som har fået smag for blå blink er Emil Danielsen. Han startede som juniorbrandmand, da han var 10 år gammel, og i dag er han blevet 16, og titlen er nu frivillig brandmand og assisterer brandmændene, når de er på opgave. For ham er der særligt to ting der trækker. 

Emil Danielsen er frivillig brandmand i dag, men startede som juniorbrandmand.

- For det første er det fedt at køre i store biler, og så er det selvfølgelig dejligt at hjælpe mennesker, siger Emil Danielsen, der fortæller at det er vigtigt at kunne lide særligt to ting, hvis man skal være brandmand.

- Hvis folk bliver glade at hjælpe andre og selv synes det er fedt at blive vækket klokken 3 om natten og køre til ildebrand... Det kan altså et eller andet, siger Emil Danielsen.

Det er muligt at blive juniorbrandmand, når man fylder 10 år. 

Se indslag fra fastelavnsfesten på brandstationen øverst.

01:47

Her kan du se, hvordan det så ud til fastelavnsfesten sidste år.

Luk video