Anholtfærgen frigiver flere billetter

Grenaa – Anholtfærgen vil nu sætte passagerer, der alligevel rejser sammen, i grupper for at kunne frigive flere billetter til den populære ø.

Anholt er for de hurtige. 

Hverken øens beboere eller turister har kunnet planlægge en tur mellem den populære ø og fastlandet i påsken. Alle færgebilletter er udsolgt, og de ekstra 164 billetter, som blev sat til salg for en uge siden, blev revet væk på få minutter.

Færgefarten er sidenhen blevet kritiseret for at sejle med strammere restriktioner, end myndighederne anbefaler.  Herunder øens erhvervsdrivende, som frygter, at folk finder andre steder at holde ferie, når ikke kan få færgebilletter til Anholt.

Nu melder Færgeudvalget ud i en pressemeddelelse, at færgeriet i videst muligt omfang grupperer passagererne, så det maksimale antal passagerer kan komme op. Dog maksimalt til 50 procent af den godkendte, årstidsafhængige kapacitet efter anbefalinger fra ø-færgernes myndighed Søfartsstyrelsen.

Hvor mange billetter kommer der?

Indtil nu har færgen sejlet med maksimalt 41 passagerer ad gangen. Før mandagens beslutning planlagde færgen at medtage 61 passagerer ad gangen til sommer. Beslutningen giver nu ekstra 36 billetter per sommerafgang. 

Hver ekstra billet er en sejr

Den løsning vækker glæde hos Karen Konge, som er formand for Anholt Borgerforening og medlem af Færgeudvalget i Norddjurs Kommune.

- Det synes jeg er meget, meget positivt. Hver eneste ekstra billet udløser en sejr, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Karen Konge fortæller, at passagererne for eksempel vil blive grupperet, hvis de er i familie sammen, eller hvis de alligevel rejser sammen.

Normalt kan færgen til Anholt medtage mellem 95 – 244 afhængigt af sæsonen, fordi der om sommeren er flere udendørspladser. Foto: Norddjurs Kommune
Normalt kan færgen til Anholt medtage mellem 95 – 244 afhængigt af sæsonen, fordi der om sommeren er flere udendørspladser. Foto: Norddjurs Kommune

Møde i Færgeudvalget

På mandagens møde i Færgeudvalget for Grenaa – Anholt færgefart i Norddjurs Kommune har medlemmerne drøftet kritikken om færgens lave belægning.

quote Det rammer Anholt rigtig hårdt, når vi ikke kan rejse frit. Det er jo vores landevej. Det føles, som om ens dør er låst, og at man ikke kan komme ind og ud af den

Karen Konge, bosat på Anholt, formand for Anholt Borgerforening og medlem af Færgeudvalget i Norddjurs Kommune

Forud for mødet i Færgeudvalget planlagde Anholt-færgen kun at sejle med 25 procent af deres maksimale antal passagerer til sommer. Ifølge Karen Konge var de regler for restriktive.

- Som øboere har vi følt, at det er meget restriktivt. Det rammer Anholt rigtig hårdt, når vi ikke kan rejse frit. Det er jo vores landevej. Det føles, som om ens dør er låst, og at man ikke kan komme ind og ud af den, siger Karen Konge.

Hun fortæller, at det bliver et kæmpe administrativt arbejde for færgen at praktisere løsningen. Det betyder nemlig, at de må ringe deres passagerer op for at høre, om de rejser sammen med andre.

Færge eller festival?

Selvom nogle bliver glade for, at der kommer flere billetter til øen, mener Karen Konge ikke, at lempelsen vil give nok billetter. 

- At komme til Anholt er lidt ligesom at få en festivalbillet. Men vi kan ikke strække den længere, så vi må afvente nye covid-19 tiltag i påsken fra regeringen, siger hun.

I pressemeddelelsen oplyser Færgeudvalget, at færgeriet løbende overvejer muligheden for at indsætte ekstra afgange. Allerede nu indsættes der ekstra afgange den 27. marts og 4. april.