Forrygende genåbning for genbrugsbutikker, men: - Vi kommer ikke til at indhente tab

Kirkens Korshærs genbrugsbutikkers omsætning i første genåbningsuge var en fordobling af en normal uges omsætning hos dem. Men trods forrygende start styrtbløder organisationen stadig, siger genbrugschef.

Danskerne er vendt tilbage i genbrugsbutikkerne. 

Det mærker Kirkens Korshærs genbrugsbutikker i den første genåbningsuge. På en uge har de omsat for det, der svarer til to ugers omsætning. De har haft næsten 83.000 ekspeditioner og solgt 200.000 enheder, oplyser genbrugschef for Kirkens Korshær Dorthe Egede Hansen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det er fantastisk flot, siger hun.

Dorthe Egede Hansen fortæller, at kunderne har stået i kø uden for butikkerne.

- Det er rigtig dejligt, at så mange har valgt at handle hos os. Det er noget af det, vi har rigtig meget brug for, siger hun.

Også Blå Kors' genbrugsbutikker melder via ritzau om rekordsalg i flere butikker i første genåbningsuge.

quote Det er en slunken kasse (vi har, red.). Vi er jo i drift, selvom alt andet er lukket ned.

Dorthe Egede Hansen, chef for Kirkens Korshærs genbrugsbutikker

En prop i badekarret

Kirkens Korshær har været hårdt ramt af nedlukningen, fordi de fortsat har skullet holde deres varmestuer åbne for socialt udsatte. Under nedlukningen skrev TV2 ØSTJYLLAND om en organisation i knæ, fordi de lukkede butikker gik ud over deres sociale arbejde.

- Det er en slunken kasse (vi har, red.). Vi er jo i drift, selvom alt andet er lukket ned, siger hun.

Hun fortæller, at deres genbrugsbutikker er sat i verden for at hjælpe det sociale arbejde, som Kirkens Korshær gør, og omsætningen fra genbrugsbutikkerne går udelukkende til det formål. Derfor glæder de sig nu over de salgstal, første genåbningsuge har bragt med sig.

- Det betyder en kæmpe verden til forskel. Det betyder, at vi får sat en prop i badekarret, og at vi kan fortsætte vores sociale arbejde, siger Dorthe Egede Hansen.

Dorthe Egede Hansen er chef for Kirkens Korshærs genbrugsbutikker, herunder de i alt 27 butikker, der ligger i Østjylland. Foto: Privatfoto
Dorthe Egede Hansen er chef for Kirkens Korshærs genbrugsbutikker, herunder de i alt 27 butikker, der ligger i Østjylland. Foto: Privatfoto

Regionschef for Kirkens Korshær i Østjylland, Niels Bjørnø, er også positiv efter første uges genåbning af butikkerne.

- Mit indtryk er, at det er gået helt forrygende, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Vi styrtbløder stadigvæk. Det (situationen, red.) er alvorlig, men det har meget at sige, at mange vælger at handle i vores butikker.

Dorthe Egede Hansen, chef for Kirkens Korshærs genbrugsbutikker

Styrtbløder stadig

Men selvom genåbningen har givet førstehjælp til Kirkens Korshærs genbrugsbutikker, er de stadig ikke kommet sig over ni uger uden indtægter. 

- Vi styrtbløder med ti millioner kroner om måneden på landsplan, lød meldingen under nedlukningen fra Niels Bjørnø, som er Kirkens Korshærs regionschef i Østjylland, til TV2 ØSTJYLLAND.

Varmestuen i Horsens måtte skære ned på, hvor meget mad og hjælp de kunne tilbyde deres brugere som følge af, at genbrugsbutikkerne måtte holde lukket.
Varmestuen i Horsens måtte skære ned på, hvor meget mad og hjælp de kunne tilbyde deres brugere som følge af, at genbrugsbutikkerne måtte holde lukket.

Og ifølge Dorthe Egede Hansen er såret ikke helet.

- Vi styrtbløder stadigvæk. Det (situationen, red.) er alvorlig, men det har meget at sige, at mange vælger at handle i vores butikker, siger hun.

quote Vi kommer ikke til at indhente det tab, vi har, men at vi henter en rigtig fin omsætning er med til, at vi begrænser skaden.

Dorthe Egede Hansen, chef for Kirkens Korshærs genbrugsbutikker

Begrænser skaden

Dorthe Egede Hansen fortæller, at Kirkens Korshær kommer til at søge alle hjælpepakker og kommer til at få brug for al den hjælp, de kan få.

- Vi kommer ikke til at indhente det tab, vi har, men at vi henter en rigtig fin omsætning er med til, at vi begrænser skaden, siger genbrugschefen.

Hun fortæller, at hver genbrugsbutik har en ’corona-guide’, som sørger for at opfylde spritstandere og holde øje med, at der ikke sker sammenklumpninger eller bliver lukket for mange kunder ind på én gang.  

Anja og Bonnie

play Mødre i opråb: Hvorfor skal vi vente så længe på hjælp til vores børn?

åboulevarden

Sådan bliver reglerne for at gå på café og restaurant

Billede 17.04.2021 20.48.44

Biltræf endte med 70 sigtelser

Gellerupparken Gellerup

Skole uden smittede lukker - rammer model skævt?

Breaking
20210127-102554-L-1920x1920we

liveblog McDonald's dropper at åbne for indendørs bespisning

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

Dagens mest læste