Letbanen åbnes med folkefest

Lørdag den 23. september åbner Aarhus Letbane, og menigmand inviteres med til åbningen

Taler, korsang og lidt til maven.

Aarhus Letbane åbner lørdag den 23. september, og i den anledning inviteres alle til festivitas på Hack Kampmanns Plads ved Dokk1. 

Letbanen åbnes officielt med en kort talerække og sang klokken 11.

Derefter bydes der på kransekage og kaffe. På festpladsen vil der frem til klokken 17 være madboder, informationsboder og aktiviteter for de yngste.

Letbanen kører hvert kvarter i tidsrummet 12-17 fra Dokk1 til Aarhus Universitetshospital i Skejby. Letbanen stopper ikke undervejs. 

Billetterne uddeles fra en stand ved Dokk1 fra klokken 11.30 efter først-til-mølle princippet.

Ved stoppet i Skejby er Business Park Skejby klar med en række aktiviteter, der blandt andet viser, hvad erhvervsområdet, uddannelsesinstitutionerne og Aarhus Universitetshospital har at byde på.

Bent Hansen (S), formand for Region Midtjylland, mener, det er helt på sin plads at fejre letbanen.

- Nu bliver det muligt at komme rundt i byen på en moderne og miljøvenlig måde. Vækstområdet i Skejby med arbejdspladser, uddannelser og det nye universitetshospital får glæde af letbanetoget, og flaget går helt til tops, når Odder og Djursland senere kobles på, og Østjylland bliver bundet langt bedre sammen, siger han i en pressemeddelelse. 

Tilsvarende toner kommer fra Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S):

- Letbanen giver den kollektive trafik et solidt løft og gør det lettere for os alle sammen at komme rundt – fordi mange vil bruge den, og fordi den vil aflaste den øvrige infrastruktur. Set i det perspektiv bliver letbanen et vigtigt omdrejningspunkt for den positive udvikling og vækst, Aarhus i de her år oplever, siger han.