En dato er sat: Letbanen fejrer, at den på et tidspunkt begynder at køre

Aarhus Letbane håber fortsat at begynde at køre på strækningen til Grenå i slutningen af april. Nu er der sat en dato for åbningsfesten.

12. maj går det løs.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA), Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) og letbanens bestyrelse skal på denne dag ud at køre med letbane mellem Østbanetorvet i Aarhus og Grenaa.

Det sker for at fejre, at letbanenstrækningen mellem de to byer "på et tidspunkt åbner", som kommunikationschef ved Aarhus Letbane Jens Velling udtrykker det. 

- Vi vil gerne fejre, at vi på et tidspunkt åbner, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Aarhus Letbane, som i september 2017 måtte aflyse en stortopslået åbningsfest i 11. time, forventer at begynde at køre på strækningen mellem Grenaa og Aarhus i slutningen af april, men vil ikke sætte en fast dato på. 

- Man kan sige, at vi gør tingene lidt i omvendt rækkefølge. Vi forventer, at køre to-tre uger og så kommer fejringen, forklarer Jens Velling. 

Gratis togtur

Åbningsfesten den 12. maj begynder kl. 10, hvor et særtog vil køre fra Østbanetorvet i Aarhus til Grenå med omkring 100 inviterede personer - blandt andet ministeren og borgmesteren. 

Undervejs vil toget stoppe kort på stationerne i Lystrup, Ryomgård og Grenaa, hvor lokale foreninger og kommuner stiller an med festligheder. 

Særtoget er kun for særligt inviterede, men alle kan på festdagen køre gratis med alle letbanetog mellem Aarhus og Grenaa. 

Ifølge en tarotkortlæser ville letbanen have svært ved at indfri sine mål for 2019. Den spådom lader nu til at blive gjort til skamme. Indslaget er fra december 2018.

Østjyllands svar på S-toget

Når letbanen begynder at køre på strækningen mellem Grenaa og Aarhus markerer det gennemførelsen af etape 1 af Aarhus Letbane. 

- Det har været en lang og til tider besværlig rejse, så det er godt at komme i mål, siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) og fortsætter: 

- Med færdiggørelsen af etape 1 har vi lagt grundstenen til Østjyllands svar på S-toget. Letbanen er effektiv, komfortabel og miljøvenlig kollektiv transport.

Sankt Hans bål

Sankt Hans heksene brænder: I 1600-tallet var idyllisk gade beboet af hekse

Thomas Guntzelnick Poulsen

Thomas leder efter en 600 år gammel forsvunden landsby

marie louise kalmeyer

play Marie Louise er usynligt syg: - Mit liv burde lige være startet

Elton John

Britisk verdensstjerne kommer til Horsens

Untitled collage (9)

play Ø-boere har kæmpet i flere år – nu er sag om solcellepark afgjort

Aros Your Rainbow Panorama Regnbuen

Anonym klage sætter gang i omfattende undersøgelse om krænkelser på Aros

Dagens mest læste