Randers: Omann ligner en færdig mand – DF kan pege på S’er

De fleste af stemmerne er talt op i Randers Kommune, og alt tyder på, at Torben Hansen (S) bliver ny borgmester

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Der er meget, der tyder på, at Randers Kommune skal have en ny borgmester.

Torben Hansen (S) ligner en mand, der overtager roret fra Claus Omann Jensen (V) efter et valg, der blev ligeså tæt, som det var forudset. 

Læs også Så er det afgjort i Randers: Torben Hansen er ny borgmester

Dansk Folkepartis Frank Nørgaard fortæller, at det ligner en ny borgmester i Randers.

- Torben Hansen bliver højst sandsynligt den nye borgmester. Det er der næsten ingen tvivl om. Der er en klar tendens til, at Randers Kommune ønsker Torben Hansen som borgmester – derfor kan vi også pege på Torben Hansen som borgmester, siger Frank Nørgaard fra Dansk Folkeparti til TV2 ØSTJYLLAND. 

DF går stadig efter indflydelse

Der er i øjeblikket optalt 92 procent af stemmerne i Randers Kommune, så resultatet ligger altså ikke helt fast, men det ligner et rødt flertal i Randers efter en tilbagegang hos Venstre og tilsvarende fremgang hos Socialdemokraterne. 

Læs også LIVEBLOG: Følg valgaftenen og -natten i din kommune

Selv om det tyder på et rødt flertal, er det ikke ensbetydende med, at Dansk Folkeparti forventer at være uden for indflydelse. 

- Det er kun hovedlinjerne, der er lagt, der skal jo også laves nogle aftaler, og vi går ind til de forhandlinger med et håb om, at vi bliver tilgodeset med formandsposter på lige fod med alle andre, siger Frank Nørgaard til TV2 ØSTJYLLAND. 

00:35

Se et interview med Frank Nørgaard (DF) her.

Luk video