Teateroptræden for plejehjemsbeboere: - Det trængte vi til

Efter to måneders isolation fik beboerne på Ældrecenter Skovly i Hovedgård i dag besøg af tre skuespillere fra teatret Komediehuset, der grundet coronakrisen ellers må holde lukket.

Birtha Nielsen og Knud Erik Sørensen havde i dag hevet to stole og to kølige forårsdrinks med ud på terrassen, hvor alle plejehjemmets beboere sang med på livemusik fra haven.

Skovly Ældrecenter i Hovedgård havde nemlig i dag besøg af tre skuespillere fra teatret Komediehuset, Horsens. Et besøg der faldt på et tørt sted for beboerne, der på grund af coronakrisen har siddet isoleret i godt to måneder nu.

quote Det trænger vi til, efter alt det, vi har været igennem

Birtha Nielsen, beboer, Skovly Ældrecenter, Hovedgård

- Det er rigtig dejligt. Det trænger vi til efter alt det, vi har været igennem. Det har ikke været sjov, siger beboer Birtha Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Også hos sidemakkeren Knud Erik Sørensen, der ihærdigt synger med på de gamle sange, er glæden over besøget til at tage og føle på.

- Det er sgu da bare dejligt. Jo mere musik, jo sjovere er det, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Mens de fleste beboere kiggede med fra altanen, havde Birtha Nielsen og Knud Erik Sørensen møvet sig frem til en plads på første række.
Mens de fleste beboere kiggede med fra altanen, havde Birtha Nielsen og Knud Erik Sørensen møvet sig frem til en plads på første række.

Snakker om det i flere dage

Skuespiller Sabrina Koch glæder sig over, at deres forestilling kan peppe humøret lidt op hos de ældre på plejehjemmene, der fortsat lever under svære vilkår.

- Vi hører fra folk, at beboerne, der ellers ofte ikke kan huske, hvad de har fået at spise til morgenmad, snakker om os i flere dage efter. Det er da dejligt, siger Komediehuset-skuespilleren til TV2 ØSTJYLLAND.

Dagens forestilling er skrevet om netop coronakrisen, og omhandler især anbefalingen om to meters afstand.

quote Det betyder, at vi kan komme ud og lave det, som vi er sat i verden for

Skuespiller Sabrina Koch, Komediehuset, Horsens

Virussen har nemlig også påvirket Komediehuset, ligesom alle andre teatre, i stor grad. Landets teatre var blandt de første institutioner, der blev påbudt at lukke ned. Og i modsætning til landets storcentre med mere, så er de det fortsat.

Derfor glæder hun siger over, at forestillinger hos plejehjemmene også kan holde dem selv kørende i en udfordrende periode.

- Det betyder, at vi kan komme ud og lave det, som vi er sat i verden for. Vi kan komme ud at spille, gøre en forskel og bibeholde vores berettigelse som teater, siger hun.

De tre skuespillere fra Komediehuset i Horsens spillede i dag deres syvende forestilling for isolerede plejehjemsbeboere i landsdelen.
De tre skuespillere fra Komediehuset i Horsens spillede i dag deres syvende forestilling for isolerede plejehjemsbeboere i landsdelen.

Oplever stor støtte

På trods af alt det negative, som man nemt kunne sige om den situation, beboerne har måttet affinde sig med de seneste to måneder, så priser man sig på Skovly Ældrecenter lykkelige for den måde, hvorpå samfundet har støttet op i perioden.

quote I mit lange arbejdsliv har jeg aldrig oplevet så stor opmærksomhed for, at vi skal hjælpe hinanden

aktivitetsmedarbejder Jytte Guldmann, Skovly Ældrecenter, Hovedgård

- I mit lange arbejdsliv har jeg faktisk aldrig før oplevet, at der har været så stor opmærksomhed og interesse for, at vi skal hjælpe og støtte hinanden, så det er meget positivt at opleve, siger aktivitetsmedarbejder Jytte Guldmann til TV2 ØSTJYLLAND.

Birtha Nielsen og Knud Erik Sørensen skålede og sang med hele vejen gennem forestillingen, som selvfølgelig foregik med behørig afstand.

- Det er rigtig dejligt, at de gider komme og spille for os, det er helt sikkert, siger Birtha Nielsen.