Uventet konkurs af leverandør til ældre: Nu har kommune fået travlt

Konkurs betyder, at al hjælp fra Focus On Care ophører fra lørdag. Et nødberedskab skal servicere 73 borgere de næste dage

Denne weekend har Favrskov Kommune sammensat et nødberedskab på seks til otte medarbejdere der skal servicere de 73 borgere. Genrefoto. Foto: Linda Kastrup - Scanpix

Det kom som en stor overraskelse for Favrskov Kommune, da man sidst på eftermiddagen fredag modtog information om, at den private leverandør af pleje og praktisk hjælp på ældreområdet - Focus on Care – var begæret konkurs.

Læs også Nu åbner byen i byen - Randers får landsby for ældre med demens

- Det er en meget akut situation. Vi har ikke fået nogen forvarsler om dette overhovedet. Derfor måtte vi straks i arbejdstøjet for at finde løsninger til vores borgere denne weekend, siger Peter Mikkelsen, der er ældrechef hos Favrskov Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

Konkursen betyder, at al hjælp fra Focus On Care ophører fra lørdag 17. marts kl. 8.00. 73 borgere i Favrskov Kommune er direkte berørt af konkursen.

Nødberedskab stablet på benene

Denne weekend har Favrskov Kommune sammensat et nødberedskab på seks til otte medarbejdere, der skal servicere de 73 borgere.

Peter Mikkelsen oplyser, at det ikke var muligt at få et vikarbureau til at stille personale til rådighed, så plejepersonalet er fundet i egne rækker og vil betyde en stor del overarbejde. 

- Det er vigtig for mig at sige, at borgerne kan føle sig trygge. Vi har kaldt medarbejdere ind, og de sørger for, at de ældre får den nødvendige pleje og de ydelser, som borgeren er visiteret til. Men det er selvfølgelig ikke den samme, der kommer, som borgeren er vant til, siger Peter Mikkelsen.

Langsigtet plan på vej

Det midlertidige beredskab vil sørge for den fornødne hjælp i weekenden og de første dage i næste uge. Fra mandag vil der blive taget skridt til planlægning af en mere langsigtet løsning.

Læs også Vi skal lære af Voldumcentret: Vigtigt med fælles køkken

- De berørte borgere vil blive kontaktet af kommune, og de skal igen have valget mellem en ny privat leverandør eller den kommunale løsning, siger Peter Mikkelsen.

Peter Mikkelsen oplyser, at en mulig privat leverandør er Svane Pleje.

De berørte borgere vil hurtigst muligt blive kontaktet af Favrskov Kommune.

TV2 ØSTJYLLAND har uden held forsøgt at kontakte Focus on Care for en kommentar.

02:09

Her kan du se et interview med ældrechefen Peter Mikkelsen.

Luk video