Ny afdeling for børn og unge giver plads til familierne

Nyt familiehus åbnet på Hammel Neurocenter

02:51

Fredag indvies Hammel Neurocenters nye store udvidelse, som blandt andet tæller en ny børne- og ungeklinik, nye træningsmiljøer og nyt ambulatorium. Det skal være med til at give børnene den bedste rehabilitering.

Centret åbner fredag klokken 13.30 dørene til den ambitiøse udvidelse, der har været undervejs, siden Favrskov Kommune rykkede ud af den psykiatriske boenhed Urbakken for tre år siden.

- Vi har altid arbejdet meget familiecentreret, og det kommer vi til at gøre endnu mere nu, fordi omgivelserne nu giver os muligheden for at have det her familie-fokus, hvor der er mere plads til familierne end tidligere, siger Louise Kronborg, der er ergoterapeut på Hammel Neurocenter.

Læs også TrygFonden donerer 25,5 mio. kr. til Hammel Neurocenter

Hun fortæller, at stuerne blandt andet er blevet større, så der er bedre plads til familien, at udearealerne er forbedret, og at der er lavet rum til de unge.

- Og vi har lokaler, der er mere beregnet til de unge, hvor de kan sidde sammen med vennerne, der kommer på besøg fra skolen, og hvor man kan se en film eller spille et spil, siger Louise Kronborg.

01:31

Få en rundvisning i de nye omgivelser på Hammel Neurocenter

Luk video

Der er investeret 23 millioner kroner i udvidelsen, som ikke alene har løst et pladsproblem - den skal også i høj grad medvirke til at fastholde Regionshospitalet Hammel Neurocenters position i toppen blandt landet bedste rehabiliteringscentre.

- Jeg kan koncertere mig mere om at give den bedste rehabilitering til børnene, jeg har nogle rigtig gode omgivelser og nogle andre ressourcer end førhen, så det har en forskel for rehabiliteringen, siger Louise Kronborg.

Du kan høre meget mere om udvidelsen i Hammel i videoen øverst på siden.