TrygFonden donerer 25,5 mio. kr. til Hammel Neurocenter

Ny oase til indlagte børn med hjerneskade og deres familier

Foto: Region Midtjylland

TrygFonden donerer 25,5 mio. kroner, der er øremærket til et familiehus ved Regionshospitalet Hammel Neurocenter.

Målet med det nye familiehus er at give indlagte børn med hjerneskade og deres familier bedre rammer under indlæggelsen. Familiehuset skal fungere som en hjemlig base for forældre og søskende til alvorligt syge børn, som ofte er indlagt i lang tid.

-Det er helt fantastisk, at vi nu kan skabe optimale rammer for familier med hjerneskadede børn og ikke mindst deres familier. Som regel er der også søskende til de indlagte børn med hjerneskade, som er nødt til at følge med far og mor under en indlæggelse, så huset er til hele familien. Det bliver et fantastisk sted for alle pårørende, siger lægefaglig direktør ved Hospitalsenhed Midt, Christian Møller-Nielsen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Særligt udsatte

Han fortæller, at specielt familier med børn med hjerneskade er udsatte, og derfor glæder han sig over den store donation.

- De indlagte børn hos os kommer fra hele Jylland og Fyn, og derfor er familierne til de her børn ofte nødt til at bo i Hammel i fire, seks eller otte uger. Nu får vi mulighed for at tilbyde dem et børnevenligt hus, hvor der er plads til hygge, til leg og til refleksion. Det bliver muligt at få nogle gode timer, selv om man er en familie i krise, siger Christian Møller-Nielsen.

Regionsrådet i Region Midtjylland har netop godkendt planen og bevilliget en mio. kroner til blandt andet forberedelse af byggeriet. Næste skridt er en dialog med Favrskov Kommune om at finde en egnet byggegrund, og herefter bliver der udskrevet en arkitektkonkurrence.

I TrygFonden er man ikke i tvivl om, at det nye familiehus kan gøre en forskel.

- Man står som familie i en yderst sårbar situation, når ens barn bliver alvorligt skadet. Det skal ikke være en ekstra belastning, at man bor langt væk fra Hammel. Vi håber, at huset kan samle familien og give ro og tryghed til at komme igennem behandlingsforløbet på den bedst mulige måde, siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden.