Idrætshaller truet af svimlende høje varmeregninger

Den lokale hal var nær gået konkurs på grund af en svimlende høj varmeregning. Nu har kommunen ydet førstehjælp, men halinspektørforeningen forventer at se flere lignende sager.

Brugere og ansatte ved Voldum Hallen kan ånde lettet op.

En tårnhøj varmeregning havde nemlig nær skudt hallen i knæ.

- Vi var i hvert fald i den situation, at vi kunne sige til politikerne, at som det ser ud lige nu, har vi svært ved at drive den videre, siger bestyrelsesformand Lasse Dahl Sørensen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Men kommunen kom dem til undsætning.

Førstehjælp fra kommunen

Den selvejende hal er opvarmet med gas, og på grund af de stigende gaspriser så Favrskov Kommunes kultur- og fritidsudvalg ingen anden udvej end at låne hallen 360.000 kroner, der svarer til den merudgift, der skal til for at opvarme hallen i år.

- Lige nu hjælper det helt vildt meget, at vi får nogle penge mellem hænderne igen, så vi kan sikre, at vi kan betale løn. Varmepumpen vil helt sikkert også hjælpe noget, siger Lasse Dahl Sørensen.

Udover lånet vil kommunen nemlig omlægge hallens gasinstallation til en varmepumpe, der bliver installeret i efteråret. 

- Voldum Hallen er et kæmpe aktiv for lokalsamfundet. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe. Vi tror på, at det her kommer til at løse den udfordring, der er nu. Opstår der andre udfordringer løbende, så må vi kigge på dem og løse dem, siger formand for kultur- og fritidsudvalget i Favrskov Kommune Morten Bang (V) til TV2 ØSTJYLLAND. 

Lokalt samlingssted

Hallen rummer alt fra det lokale fodbold- og håndboldhold til e-sportshold, der har afgørende betydning for byen.

- Hele det her moment i at have et sted, man kan mødes og et sted, vi kan holde LAN-parties, betyder rigtig meget, siger Martin Schjødt, som er e-sportstræner hos Nielstrup-Voldum Ungdomsidrætsforening. 

Martin Schjødt er træner i e-sport i Voldum Hallen.
Martin Schjødt er træner i e-sport i Voldum Hallen.

Voldum Hallen hører under Nielstrup-Voldum Ungdomsidrætsforeningen, og også de ser en stor værdi i at bevare idrætshallen.

- Det betyder rigtig meget, for det er jo et samlingssted for byens borgere. Der bliver også holdt mange andre arrangementer end lige idræt, siger formand for Nielstrup-Voldum Ungdomsidrætsforening Henrik Alexandersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Formanden for Nielstrup-Voldum Ungdomsidrætsforening ser store værdier i hallen, der foruden hal har motionsrum og multirum.
Formanden for Nielstrup-Voldum Ungdomsidrætsforening ser store værdier i hallen, der foruden hal har motionsrum og multirum.

Forventer flere sager

Voldum Hallen er langtfra den eneste, der har måttet gribe dybt i lommerne for at betale varmeregningen på grund af de stigende energipriser. Flere idrætshaller har nemlig ikke fjernvarme. 

- Vi ser en sag nu, og jeg tror, der kommer flere til, efterhånden som girokortene dumper ind ad brevsprækken hos især de selvejende institutioner, siger formand for Halinspektørforeningen Henrik Høy-Caspersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Lige for nu har Voldum Hallen trykket på pauseknappen. De kan dog blive tvunget til at dreje på andre knapper, hvis gaspriserne ikke falder.

- Vi kan dreje lidt på noget med vedligehold, og så kan vi måske dreje lidt på noget med åbningstiderne, siger bestyrelsesformand Lasse Dahl Sørensen.

Hallen plejer at skulle vedligeholdes for 80.000-100.000 kroner om året.