Kæntret skib hejst - hullet er stadig ikke fundet

Det har taget mange timer, men søndag middag var et kæntret skib i Bønnerup rettet op igen. Det er dog fortsat fuld af vand.

Skibet i Bønnerup Havn, der torsdag tog vand ind og sank, skulle søndag på ret køl igen.

Og det har vist sig at være et tidskrævende projekt at hejse det 170 ton tunge skib. Arbejderne har været i gang siden klokken seks, og det vides endnu ikke, hvornår de er helt færdige, fortæller havnefoged Lars Mohr Christensen søndag middag. 

- Skibet er rejst nu, men det skal hæves en halv meter, før vi kan komme videre, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Skibet i sig selv vejer 147 ton, har en gravemaskine på 17 ton og 3 ton brændstof. Derudover er der også flere andre småting på skibet.
Skibet i sig selv vejer 147 ton, har en gravemaskine på 17 ton og 3 ton brændstof. Derudover er der også flere andre småting på skibet. Foto: Lars Mohr Christensen
Skibet blev langsomt hejst op.
Skibet blev langsomt hejst op. Foto: Lars Mohr Christensen

Selve hullet i skibet er nemlig ikke fundet endnu. Derfor skal der pumpes vand ud, og på den måde håber man at kunne lokalisere det snart.

- Når de har hævet skibet og pumpet vandet ud, vil der være et sted, hvor der vælter vand ind, siger havnefogeden.

Besætning opdagede ingenting

Skibet, der hedder Henriette Sand, er et såkaldt uddybningsfartøj, der bruges til at grave materiale fra havbunden op og flytte det til et andet sted.

Det havde netop været på arbejde ved havnen om torsdagen, hvor det var blevet brugt til at fjerne sand og bundslam fra havneindsejlingen.

kæntret skib
Foto: Øxenholt Foto
kæntret skib
Foto: Øxenholt Foto

Der havde tilsyneladende ikke været problemer undervejs, for de to besætningsmedlemmer havde efterfølgende forladt skibet. Sidst på eftermiddagen fik Beredskab & Sikkerhed dog en anmeldelse om det synkende skib.

Søndag middag ved man fortsat ikke, hvornår arbejdet med skibet kan afsluttes. Men da det er erklæret totalskadet, vil det, når det er tømt for vand, blive bugseret til Grenå, fortæller havnefogeden.

Sådan så det ud, da skibet havde taget vand ind og lagt sig på siden.
Sådan så det ud, da skibet havde taget vand ind og lagt sig på siden. Foto: Øxenholt Foto