Børn mødte ind til vammelt syn: - Ej, det er jo looort

Gæster i Voldum Børnehus har i weekenden efterladt menneskelort i institutionens bålhytte. Nu er det nok, lyder det fra stedet.

Der mødte børn og personale et fælt syn, da de mødte ind mandag morgen i Voldum Børnehus. Det er ikke usædvanligt, at der ligger cigaretskod og dåser i stedets bålhytte, men denne gang var det gået for vidt.

"Dog bliver det liiidt for meget, når vores gæster fylder bålhytten med decideret lort. Ikke bare på jorden men også smidt på vinduerne!"

quote Hvis ikke en kollega havde været deroppe først, så kunne det have været et barn, som kom ud med den der.

Emilie Lyngsøe, pædagogmedhjælper, Voldum Børnehus

Sådan lyder det blandt andet i et opslag på Facebook, som er forfattet af Emilie Lyngsøe. Hun arbejder som pædagogmedhjælper i børnehuset, og hun er vred over mandagens "fund".

- Det er eddermame klamt!

Menneskelort

- Vi havde været inde længere tid end vi plejer mandag morgen på grund af det dårlige vejr. En kollega kom ind med handsker på og sagde "der ligger lort i bålhytten", fortæller hun.

Først troede Emilie Lyngsøe, at der "bare" var tale om hundelort. Men nej. Det var meget tydeligt, at det var menneskelort, fortæller hun.

Nogle gange får børnene selv lov at løbe i bålhytten.

Ud over lorten på vinduet i bålhytten, var der lagt lort to steder i bålhytten.
Ud over lorten på vinduet i bålhytten, var der lagt lort to steder i bålhytten. Foto: Privatfoto / Anders Skaarup Rasmussen

- Hvis ikke en kollega havde været deroppe først, så kunne det have været et barn, som kom ud med den der. Det er før sket, at der har været kattelort i sandkassen, som børnene stolt har vist frem, siger Emilie Lyngsøe.

Børnene nåede dog også at se det ulækre syn, og reaktionen var ifølge pædagogmedhjælperen klar: "Ej, det er loooort."

Går ud over børnene

I børnehuset bruger man meget tid udenfor. I bålhytten spiser børnene ofte frokost og eftermiddagsmad, ligesom de laver en masse andre ting i hytten. Der er installeret lys og varmelamper, så bålhytten kan bruges mest muligt.

At det flyder med skrald, cigaretskod og dåser, når personalet og børnene møder ind, er ikke usædvanligt. - Det her med lort er at tage den en tak videre. De skider bogstavelig talt på, hvad vi siger.
At det flyder med skrald, cigaretskod og dåser, når personalet og børnene møder ind, er ikke usædvanligt. - Det her med lort er at tage den en tak videre. De skider bogstavelig talt på, hvad vi siger. Foto: Privatfoto / Anders Skaarup Rasmussen

- Det tiltrækker selvfølgelig også mennesker uden for åbningstid. Og man må meget gerne bruge det, når der er lukket. Men man skal rydde op efter sig selv, siger Emilie Lyngsøe.

Ud over at det er enormt ulækkert, betyder lortemorgenen også, at der går tid fra børnene.

- Vi kunne ikke lave en aktivitet, som vi havde planlagt i bålhytten, og der går også tid med at gøre det rent, som kunne være brugt på børnene i stedet, siger Emilie Lyngsøe.

Lige nu overvejer de ansatte i børnehuset kraftigt at låse for både legeplads og bålhytte uden for åbningstiden.

- Vi vil være ærgerlige over det, men nu skal folk altså til at rydde op. Ellers er det slut.