Venligboerne er klar til cafe-åbning i Aarhus

Lørdag klokken 12.00 får flygtninge i Aarhus et nyt tilholdssted

Cafeer er der masser af i Aarhus. Også de mere alternative, der tilbyder lektiehjælp, oversætningshjælp og hjælp til psykisk sårbare. Men alligevel er der plads til en mere, der slår dørene op lørdag klokken 12.00.

- Vi udskiller os fra alle de andre, fordi vores mission er at skabe et lokalt netværk mellem flygtninge og danskere. Vi siger selvfølgelig ikke nej til at hjælpe, hvis en flygtning kommer med et problem, men meningen med cafeen er, at det skal være et frirum, hvor vi kan samle nogle af de flygtninge op, som ellers ville sidde ensomme i deres lejligheder, siger Ina Dyggaard, der leder projektet med den nye cafe, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Flere østjyder melder sig som frivillige

Siden hun fik idéen sidste sommer, er hun gang på gang blevet overrasket over den imødekommenhed, projektet har mødt.

- Det er frivillige, der skal drive cafeen, og det vælter ind med interesserede. Bare de sidste tre dage har vi fået henvendelser fra 10 frivillige, der gerne vil være en del af projektet. Vi har modtaget masser af legetøj, bøger, stole og lyskæder. Rigtig mange har været forbi med ting, det er virkelig overvældende, siger Ina Dyggard.

Ønsker at bygge bro

Cafeen åbner dørene for kunder og frivillige lørdag klokken 12.00 og herefter skal den udover at arbejde for bedre integration også fungere som en almindelig cafe, der skal tjene penge hjem til huslejen.

- Vi håber, at der kommer rigtig mange både lørdag men også fremover. Alle er velkomne uanset alder eller baggrund. For os er interessen for andre kulturer og ønsket om at bygge bro det vigtigste, siger Ina Dyggard.

Den nye cafe i Aarhus får lokaler i de to pavilloner foran Godsbanen, der tidligere husede Ungdomskulturhuset, og den vil være åben i eftermiddagstimerne i hverdagen og weekenden.