Der var kaos i Alexanders virksomhed - så kom Anne-Sofie forbi

Der var rod og uorden i Alexander Ripleys virksomhed, inden han fik ansat en såkaldt vækstpilot. Nu er der kommet meget bedre styr på tingene.

27-årige Alexander Ripley har satset stort. For nogle år siden startede han egen virksomhed. ScandiMate hedder satsningen, som sender unge håndværkere og bygningsarbejdere til udlandet for at arbejde.

Opstarten har dog ikke været uden bump på vejen.

- Det var fuldstændigt en rodebutik. Min persontype er slet ikke en, der ligger til at systematisere ting. Jeg er mere en, der buldrer, konstaterer den unge virksomhedsejer.

quote Jeg trives i, at det er lidt kaos, og så kan jeg selv få lov at sætte systemer

Anne-Sofie Wolsing, vækstpilot

Og det er så her, Anne-Sofie Wolsing kommer ind i historien. Hun er såkaldt vækstpilot, og tilbage i marts kom hun Alexander Ripleys virksomhed til undsætning.

- Jeg trives i, at det er lidt kaos, og så kan jeg selv få lov at sætte systemer, siger Anne-Sofie Wolsing.

Vækstpilot

50 procent tilskud

Vækstpiloter er medarbejdere, som kan ansættes i en periode på seks måneder med 50 procent tilskud til lønnen. Og det er netop, hvad Alexander Ripley har gjort.

- Penge er ikke det, der er mest af i en lille startup-virksomhed. Så at vi kan få nogle midler tilbage, som kan være med til at skubbe det ud over rampen, er uundværligt, siger han.

Anne-Sofie Wolsing har på de første tre måneder i virksomheden allerede fået sat sit præg på ScandiMate, og sammen har hun og Alexander Ripley fået det til at vokse.

Anne-Sofie Wolsing har sat sit præg på ScandiMate. Hun trives med at sætte tingene i system.
Anne-Sofie Wolsing har sat sit præg på ScandiMate. Hun trives med at sætte tingene i system.

- Han har nogle idéer og bygget noget op, der fungerer, og så kan jeg sætte det hele i system, fortæller hun.

Alexander Ripley er begejstret.

- Man skal nogle gange nive sig selv i armen. Efter to år, nul omsætning, at have sovet under skrivebordet i fem måneder og levet på en sten, så kan man lige pludselig se virksomheden blive realiseret, siger han.

Spørg igen senere

Ordningen kører i seks måneder, og derefter må Alexander Ripley selv punge 100 procent ud, hvis han vil beholde Anne-Sofie Wolsing. Hvorvidt det bliver aktuelt, er han endnu ikke afklaret med.

- Spørg mig igen om tre måneder, og så kan det godt være, svaret er et andet, men vi forbereder os på, at vækstpiloten smutter igen, så der skal vi ligesom være dækket ind.

Lige nu har 73 østjyske virksomheder ansat en vækstpilot. På landsplan er tallet 298.