Stor interesse for folkeaktier

Snart indsamlet to millioner kroner til færge

Til næste sommer skal en helt ny færgerute mellem Samsø og Aarhus åbne.

For at finansiere ruten sælger samsingerne folkeartier, og allerede nu er det gået over al forventning.

Der er blevet solgt anparter for 1,7 millioner kroner. Inden længe vil beløbet være steget til to millioner kroner, siger en af medlemmerne i arbejdsgruppen bag færgen:

- Vi har fået tilsagn om støtte fra flere folk, som lige mangler at falde på plads. Det er rigtig glædeligt at så mange har valgt at købe anparter. Der har været en enorm opbakning både fra samsingerne og også folk fra Aarhus og andre byer, siger formand for Samsø Erhvervsforum, Hans Christian Hesseldal, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Arbejdgruppen bag færgen har indtil videre modtaget 600 indbetalinger.

Færge skal tiltrække pendlere

Den kommende færgerute vil tage cirka en time og i modsætning til færgen i dag vil den anløbe Aarhus Havn i stedet for Hou, hvilket betyder kortere rejsetid.

Det skal gøre det nemmere for indbyggerne på Samsø at komme til fastlandet.

På længere sigt håber arbejdsgruppen også, at ruten vil betyde flere pendlere på øen.

- Vi ser, hvordan Samsø bliver affolket og hvordan erhvervslivet har det svært, samtidig med at Aarhus vokser. Derfor har et langsigtet mål om, at den nye færge kan tiltrække pendlere. Det skal så være turisterne om sommeren, som skal være med til at finansiere, at færgen også kan sejle om vinteren, siger formand for Samsø Erhvervsforum, Hans Christian Hesseldal, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Efter planen skal færgeruten indvies i juni 2014.