Som rigtige rockstjerner

Udviklingshæmmede indtog scenen

04:54

1 af 2

Verdens største musikfestival for udviklingshæmmede sluttede torsdag.

Under årets Sølund Festival kunne gæsterne opleve en række etablerede danske bands og solister som Birthe Kjær, Big Fat Snake og østjyske Nephew.

Der var dog også en række mindre kendte musikere, der indtog scenen under den tre dage lange festival. Sølund Festival har nemlig en lang tradition for at lade såkaldte brugerbands optræde foran publikum.

- Vores fornemmeste opgave er at gå ud og lave noget festival, hvor folk kan mødes og være sammen og have kammeratskab, fælles oplevelser og høre noget god musik. Men samtidig er Sølund Festival også platformen, hvor brugerbands kan prøve kræfter med et større publikum og kan glæde sig til at føle sig som rockstjerner, siger festivalens formand,  Lasse Mortensen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I tv-indslaget øverst på siden kan du møde guitarist Thomas "Hyper" Jørgensen, der indtog scenen sammen med brugerbandet John D. Band.

Det er tredje år i træk, at Thomas "Hyper" Jørgensen optræder på Sølund Festival. Det gjorde dog ikke glæden over at trykke den af mindre...