Slut forbudt sms

Biograf forbyder mobiltelefoner

Antallet af biografgængere, der ikke kan lade mobilen være, er nu så højt, at Ry Biograf nu forbyder al brug af tablets og smartphones i biografens sale.

Det skriver Midtjyllands Avis.

- Der er sket et skred blandt folk. For mange er det blevet en naturlov, at de hele tiden skal tjekke deres tablets og smartphones. Nogle sætter dem ganske vist på lydløs, men de ryster, når der er en besked, og så skal de lige se, hvad det er, siger leder af biografen, Birgitte Karlshøj, til avisen.

Fremover vil hun konfrontere de gæster, som alligevel hiver mobilen frem under en forestilling og sidder med lysende skærme midt i mørket blandt de andre gæster.

Henstilling bedre end forbud

Også hos konkurrenten i Silkeborg, Bio Silkeborg, kan man nikke genkendende til, at der er sket et skred i brugen af smartphones og tablet under forestillingerne.

- Der er forfærdeligt irriterende, når folk ikke kan lade være med at pille ved mobilen, konstaterer direktør, Lars-Henning Nielsen.

Her vil man dog i stedet for et forbud komme med pæne henstillinger.

- Vores personale vil sørge for, at brugen af mobiltelefon ikke generer andre. Men jeg må også sige, at vi oplever en større form selvjustits blandt biografgæsterne. De kan finde ud af sætte hinanden i rette, siger Lars-Henning Nielsen til Midtjyllands Avis.