Slangesæson i Danmark

Snoge og hugorme er kommet frem

Foto: Privatfoto

1 af 2

På de varme sommerdage er det oplagt at nyde varmen i haven. Og det er der også andre end os mennesker der synes. Lige nu er det højsæson for slanger i de danske haver. Hugorme og snoge viser sig rigtig frem i sommersolen, og de kan være svære at slippe af med. 

En seer fra Silkeborg havde taget sin hund i at have bisserne lidt for tæt på en omkring en meter lang snog. Den kan man se på billledet ovenfor.

- Selvom den måske ser lidt skræmmende ud, så er den ganske ufarlig. Snogen tager kun frøer og firben, og stikker af så snart den hører mennesker, fortæller Morten Vissing, der er Zoolog på Aqua Centret i Silkeborg.

Se: Pythonslanger stjålet

Hugormen er til gengæld lidt svære at slippe af med. 

- Hvis man har en hugorm i haven må man lærer at leve med det. Den vælger de gode områder, og hvis man flytter den langt væk, vil der ofte være en ny hugorm der får samme idé, fortæller Morten Vissing til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han understreger også, at krybdyr i Danmark er fredede. Og det derfor er en dårlig idé at hakke en spade igennem den måske ubudne gæste på terrassen.

- Det tager en hugorm 10 år at nå en størrelse, hvor den kan kræve sit eget område at yngle på. Hvis man slår dem ihjel tager det lang tid at erstatte dem, og det derfor stort indhug i hugormebestanden hver gang man dræber en, fortæller Morten Vissing. 

Fra juli til september fødes nye kuld af hugorme.