Region Midtjylland hårdest ramt

Regionsformand Bent Hansen vil have flere penge af staten næste år, så Region Midtjylland ikke skal spare igen.

Mens kommunerne fortsat kæmper for at kunne overholde aftalen om næste års økonomi, er landets fem regioner kommet i mål. Men det har kostet dybe panderynker hos regionspolitikerne, der har måttet spare omkring 1,5 milliarder kroner for at leve op til aftalen med finansminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Hårdest ramt er Region Midtjylland, der har måttet skære omkring en milliard kroner, og det gør ondt, siger regionens formand, Bent Hansen (S), der også er formand for Danske Regioner.

- Set fra Region Midtjyllands side kan vi ikke gennemføre en lignende øvelse en gang til, for vi er virkeligt presset på økonomien. Vi vil gøre, hvad vi kan, for at patienterne ikke oplever forringet service, men når vi mangler penge, må vi skubbe ting foran os, siger Bent Hansen.

Økonomiaftalen giver regionerne 1,8 milliarder kroner ekstra til rådighed. Aftalen indeholder dog samtidig et krav om at øge produktiviteten med omkring to procent gennem effektiviseringer på sygehusene, og det har været en stor udfordring for regionerne.