Patienter kan selv bestille tid

Nu skal system udbredes til regionen

Med et par enkelte klik har patienter på Hospitalsenheden Horsens gennem det seneste år kunne bestille tid og ændre aftaler hjemmefra.

En ny evaluering viser, at både unge og ældre patienter har været tilfreds med systemet.

60-årige Henrik Walther fra Horsens er en flittig gæst på hospitalet. Han lider af gigt og nedsat hjertekapacitet. Alene det seneste år har han haft omkring 20 aftaler på Hospitalsenheden Horsens. Han er glad for, at han nu kan sidde hjemme og booke tider på hospitalet:

- Det er et kæmpe fremskridt, at man hjemmefra kan booke et bestemt tidspunkt til blodprøvetagning og får mødebekræftelsen med det samme. Så slipper jeg for ventetid på hospitalet og kan vælge et tidspunkt, der også passer i forhold til mit arbejde, siger Henrik Walther i en pressemeddelelse.

De gode erfaringer fra Horsens skal nu udbredes til resten af Region Midtjylland. Online-booking er en del af den fællesregionale strategi for digitalisering af det danske sundhedsvæsen 2014-2016.

I dag er der mellem 3.500 og 4.000 patienter, der hver måned benytter sig af booking på internettet.

Bookingsystemet er tilgængeligt via Region Midtjyllands hjemmeside, hvor man skal logge ind med sit NemID. Det er dog kun inden for udvalgte områder, at man selv kan booke aftaler.