Morgenfest på gymnasium: Kan sagtens feste uden alkohol

For at vise eleverne på Rønde Gymnasium at de kan hygge sig uden at være fulde, var der alkoholfri fest på årets første skoledag

03:38

Diskolys, høj musik og kulørte drinks var ingredienserne til en noget særpræget morgenfest i Rønde onsdag.

Det specielle var nemlig, at det var på det lokale gymnasium, at festen foregik. Den sjove gimmick var sat i søen for at vise de unge, at det faktisk kan lykkes at have det sjovt uden alkohol.

Festen var alkoholfri, men derudover var der styr på alt andet, der skal til for at skabe en fest.

Læs også Stine har fravalgt alkohol: Folk har respekt for det

- Jeg kunne forestille mig, at den her fest kan få meget indflydelse på de unge. De mødes her og har det sjovt uden alkohol, og ser at det ikke er noget problem. Man kan sagtens feste uden alkohol, siger en af de unge, Paw Knudsen fra 1.G.

Han oplever, at mange unge har en kultur, hvor alkohol skal være en fast bestanddel af en fest, og det synes han faktisk er mærkeligt.

Morgenfesten var uventet og overraskende, fortæller Emma Kassow fra 1.g på Rønde Gymnasium.

- Man burde have lyst til at drikke mindre alkohol og bare have det sjovt i stedet for at skal bruge alkoholen for at have det sjovt, siger Paw Knudsen.

Fester helt igennem
Skolens rektor ønsker at rokke ved den kultur, og derfor sagde han ja til at arrangere morgenfesten i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.

- Vi vil have de unge til at reflektere over deres alkoholforbrug. Gennem den seneste tid har vi hørt om fine udviklinger, men det er min fornemmelse, at når de unge så fester, så festes der for manges vedkommende helt igennem, forklarer rektor på Rønde Gymnasium, Sven Gaardbo.

Det kan ifølge ham få negative konsekvenser.

02:25

VIDEO: Unge i hele Østjylland har gennem en anden kampagne lavet deres egne videoer med fokus på druk og drukkultur. 

Luk video

- Det kan være et problem både fysisk og socialt. Nogle elever kommer ud i situationer, som de er flove over bagefter. Dem skal vi undgå, siger Sven Gaardbo.

I videoen øverst på siden kan du se klip fra festen på gymnasiet og interviews med Paw Knudsen og Sven Gaardbo.