Medie: Blå sejr i Randers

Stor vælgerlussing til Socialdemokraterne

Bliver venstremanden Claus Omann Jensen Randers' næste borgmester?

Skal det igen lykkedes de borgerlige at vippe Socialdemokraterne af pinden i Randers?

Ifølge ugebrevet Mandag Morgen er der gode chancer for, at det på tirsdag lykkes for venstremanden Claus Omann Jensen at besejre den siddende socialdemokratiske borgmester, Henning Jensen Nyhuus.

I så fald gentager Omann kunststykket efter sin partifælle Michael Aastrup Jensen, der i 2001 havde held til at bryde den socialdemokratiske dominans.

Mandag Morgen har lavet en opgørelse over, hvem der denne gang er de mest sandsynlige vindere i samtlige danske kommuner. I Randers viser en meningsmåling foretaget af Infact for Radio ABC blandt godt 1.000 personer, at Socialdemokraterne går tilbage fra 14 til kun 9 mandater.

Se: TV2OJs valgdebat om Randers

Til gengæld går Venstre frem med 2 mandater fra 9 til 11 og bliver dermed det største parti i byrådet.

Derfor hælder ugebrevet Mandag Morgen til, at det bliver en borgerlig sejr i den ellers traditionelt socialdemokratiske kommune. I opgørelsen understreges det dog, at der er stor usikkerhed om resultatet.

- Nu er intet som bekendt afgjort, før den fede dame har sunget. Det ved byrådspolitikerne alt om i Randers. De var vidner til et af de mere barokke konstitueringsforløb for fire år siden.

- Det trækker op til en ny borgmester i Randers. Medmindre der bliver bagt flere rævekager og begået nye borgmesterkup, peger pilen på Claus Omann Jensen, hedder det i begrundelsen.