Leder: Nej tak til sponsorater

Skole vil ikke søge penge til indretning

01:49

1 af 2

Skal man modtage penge fra private sponsorer for at få råd til forbedringer på de østjyske folkeskoler?.

Den debat hersker for tiden i blandt andet Silkeborg Kommune. Her er kommunens folkeskoler delte i problematikken.

På Vestre Skole i Silkeborg har ledelsen glædeligt modtaget 15 sponsorater til blandt andet opsætningen af et nye ventilationsanlæg og nye opladere til elevernes bærbare computere.

Se: Skoler laver sponsoraftaler

Den tendens vil en af kommunens andre skoler derimod ikke være en del af. På Gjern Skole har ledelsen truffet en beslutning om ikke at søge om sponsorater.

Skoleleder Conni Overbye mener, det er bedst at sige fra over for sponsorræset. Hun tror, at jagten efter penge kan skade undervisningen:

- Hvis man begynder, at skulle ud og have penge alle mulige andre steder, så bliver ens koncentration rettet mod noget andet end kerneopgaverne, siger skoleleder Conni Overbye til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Penge fra egen lomme

Flere østjyske skoler har søgt om sponsorater i forbindelse med forberedelserne til den nye skolereform

Reformen lægger nemlig op til, at både elever og lærere skal tilbringe mere tid på skolen. Det kræver mere plads til blandt andet forberedelse.

På Gjern Skole har man løst problemerne ved at tage 165.000 kroner fra budgettet til at indrette et nyt forberedelseslokale til lærerne.

- Det er kommunen, der skal sørge for, at pengene er der. Tingene skal kunne lade sig gøre uden det, siger skoleleder Conni Overbye til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se et tv-indslag om sponsordebatten øverst i artiklen.