Kritik af borgmesters pension

Den nye borgmester i Randers, Henning Jensen Nyhuus, får 3000 kr. om måneden i invalideydelse, oven i månedslønnen på 62.000 kr.

Formanden for sammenlægningsudvalget i Ny Randers Kommune og kommende borgmester, Henning Jensen Nyhuus (S), er kommet i politisk blæsevejr, fordi han udover sin politikerløn på årligt 750.000 kr. og pension fra politiet på 200.000 kr. pr. år også modtager en månedlig invalideydelse på 3000 kr.

Det sidste på grund af en skade, han fik under sit tidligere arbejde som kriminalbetjent.

Til B.T. siger advokat og ekspert i erstatningsret Søren Troelsen, at efter hans mening er den kommende borgmester ikke berettiget til de 3000 kr. i invalideydelse, når han har et lønnet hverv som fuldtids-politiker.

<STRONG>Principsag</STRONG>Overfor TV 2 | ØSTJYLLAND forsvarer Jensen Nyhuus síg med, at spørgsmålet om hans pension er en principsag, som til marts vil blive afgjort i Indenrigsministeriet og Arbejdsskadestyrelsen.

- Hvis en mand sidder i kørestol, fordi han har fået benet kappet af, og han så skriver en bog, som han tjener 10 millioner kr. på, er han så ikke berettiget til at få pension mere?, siger Jensen Nyhuus, og tilføjer:

- Min arbejdsskadesag tog det seks år at behandle, og hvis jeg nu giver afkald på ydelsen og så ikke er borgmester mere om tre år, så skal jeg igennem det hele én gang til.