Kø på E45 ved Skanderborg: Juletrafikken har lavet huller i vejen

Bilister, der søndag eftermiddag kører på E45 Østjyske Motorvej i retning fra Aarhus mod Kolding, skal væbne sig med tålmodighed. Vejdirektoratet melder om ekstra rejsetid på op til 40 minutter

Den tunge juletrafik har skabt slaghuller i vejen på E45 ved Skanderborg i sydgående retning. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Opdateret kl. 15.38: Vejarbejdet kunne afsluttes før tid, så nu er alle spor åbne. Der er dog stadig noget kø på strækningen. Det forventes, at trafikken atter vil afvikles normalt inden kl. 16.

_____

Den tunge juletrafik har skabt slaghuller i vejen på E45 ved Skanderborg i sydgående retning.

Derfor er tre vognbaner i det sydgående spor mellem afkørsel 52 Skanderborg V og afkørsel 54 Ejer Bavnehøj indsnævret til én vognbane, imens der udføres akut asfaltarbejde på strækningen.

Når der kører så mange biler på vejene, kan asfalten gå i stykker, og derfor er der slaghuller, der skal lappes fordelt ud over en strækning på seks til otte kilometer.

Camilla Eghøj, vagthavende ved Vejdirektoratet

- Når der kører så mange biler på vejene, kan asfalten gå i stykker, og derfor er der slaghuller, der skal lappes fordelt ud over en strækning på seks til otte kilometer, siger Camilla Eghøj, der er vagthavende ved Vejdirektoratet.

Vejarbejdet ventes afsluttet ved 16-tiden, og Vejdirektoratet forventer normal trafik fra klokken 16.30.

Søndag eftermiddag kort før klokken 15 er der cirka fire kilometers kø på strækningen.

Læs også Kinesiske byer kæmper om at lave tro kopi af Randers

Bilister, der vil undgå køkørsel, kan eventuelt køre fra ved frakørsel 51 Skanderborg Nord og i stedet benytte rute 170.

Ud over vejarbejdet på den østjyske motorvej meldes der ikke om andre væsentlige forsinkelser i trafikken.

Det er en cirka fem kilometer lang strækning mellem afkørsel 52 Skanderborg V og afkørsel 54 Ejer Bavnehøj, der er ramt af vejarbejdet. Foto: Vejdirektoratet