Helgi forlader AGF

Den islandske angriber Helgi Sigurdsson skifter fra AGF til Fram Reykjavik

Den islandske angriber Helgi Sigurdsson forlader AGF til fordel for Fram Reykjavik i hjemlandet, når transfervinduet åbner igen til nytår.

- Der opstod en mulighed for, at han kunne skifte, og Helgi ville gerne tilbage til Island. AGF er godt besat på posten, og han er ikke en spiller, som vi havde tænkt os at bygge videre på de næste år. Hans kontrakt udløb alligevel også den 30. juni næste år, siger klubbens sportschef Brian Steen Nielsen og fortæller, at den islandske klub har betalt en mindre kompensation.

- Det bliver råd til at par gode middage, kommenterer sportschefen størrelsen på transfersummen. Helgi Sigurdsson kom til AGF fra norske Lyn i 2004 og er noteret for 36 kampe og otte scoringer i den hvide trøje. En skade i akillessenen spolerede hele forårssæsonen, men den 33-årige islænding har deltaget i alle AGF-opgør i efteråret på nær en enkelt, og indsatsen har imponeret sportschefen.

- Helgi er en topprofessionel fodboldspiller, der altid arbejder målrettet og seriøst. Han har i sin tid i klubben udvist stor loyalitet over for AGF, og jeg har stor respekt for ham både som fodboldspiller og menneske, siger Brian Steen Nielsen. I Fram får Helgi Sigurdsson den tidligere AGF-spiller og assistenttræner Olafur Kristjansson som ny chef. /ritzau/