Han er så glad for sin cykel

Tømrermester ny cykelambassadør i Randers

Henrik Jensen er direktør i firma med syv ansatte, men foretrækker den trehjulede frem for firmabilen

Tømrermester og direktør for et firma med syv ansatte, Henrik Jensen, har skrottet firmabilen og kører nu i stedet rundt til kunderne på sin trehjulede firma-cykel. Det har han gjort i fire år, og derfor er han nu udnævnt til cykelambassadør for Randers Cykelby.

Han købte cyklen i Holland over nettet for fire år siden og samlede den selv, og siden da har han trampet i pedalerne for at bringe sig selv, stiger og værktøj rundt.

-  Jeg anskaffede cyklen, fordi jeg har mange arbejdsopgaver i Randers Midtby og ønsker at spare penge til parkeringsafgifter. Desuden er mange af gaderne ensrettede, så det er besværligt at køre rundt med en bil, siger Henrik Jensen, direktør i firmaet Craft i Randers.

-  Jeg betaler ikke vægtafgift, dyr bilforsikring og benzin. Og om søndagen kan jeg uden at tænke på gule plader køre rundt med mine børn i cyklen, når vi tager på udflugter, siger Henrik Jensen, der også hentede sin datter i kirken med ladcyklen, den dag hun blev konfirmeret.

-  Hun blev utrolig glad, og ladcyklen kunne sagtens hamle op med både Cadillacs og andre fine biler, som de andre konfirmander blev hentet i, siger Henrik Jensen.