Flyttefirma brugt til hashsmugling

Brugt som base for indsmugling af tonsvis af hash 

Silkeborg Flytteforretning spiller ifølge anklagemyndigheden en central rolle i en sag om indsmugling af enorme mængder hash fra Spanien til Danmark.

De formodede smuglere har blandt andet brugt flyttefirmaets lager i Malaga i Andalucien som udgangspunkt for smuglingen.

Det er kommet frem fredag i Københavns Byret, hvor 10 mænd sidder tiltalt i sagen. Ikke alle mænd er tiltalt for omfattende hashsmugling, men politiet har fået kig på dem i forbindelse med efterforskningen.

Sagens hovedmand er den 40-årige PSH. Han er tiltalt for at stå bag indsmugling af knap 11,5 ton hash.

I første omgang var det slet ikke ham, som politiet havde i kikkerten. Hans navn dukkede op i forbindelse med efterforskning mod et par andre mænd i sagen.

Politiet skyggede mændene og aflyttede deres telefoner, og i efteråret 2011 overværede politiet, at mændene mødtes med PSH på Skovshoved Havn.

I oktober 2011 skred politiet til anholdelser i sagen. I den forbindelse beslaglagde man blandt andet over 500 kilo hash i forbindelse med en overdragelse på Sydsjælland.

Efterfølgende blev PSH også anholdt og politiet ransagede det hus i Fuglebjerg, hvor hans ekskæreste boede. Her fandt man ud over godt 100 kilo hash en masse kontanter i forskellig valuta.

Alt i alt var der kontanter svarende til en værdi af cirka to millioner kroner, men politiet skulle finde endnu flere penge.

Ved ransagning af parrets hus i Spanien fandt man endnu mere hash og et beløb i euro, som svarede til cirka en million kroner.

Det var også i forbindelse med ransagningen i Spanien, at politiet fik kig på flyttefirmaet. Det skete, da man fandt en række såkaldte fragtsedler, som virkede mistænkeligt.

Ifølge Anklager Kia Reumert dækker fragtsedlerne over indsmugling af hash fra Spanien til Danmark.

Flere mænd er allerede dømt i sagen. To afsoner i Marokko, hvor de blev anholdt på en båd. En tredje mand er i Danmark idømt syv års fængsel, efter at han tilstod at have medvirket til Hashsmugling.

Ifølge Kia Reumert har denne mand afgivet belastende forklaringer om flere personer i sagen, blandt andet PSH.